Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Årets bästa 2022 – min årskrönika för 2022

Njut av sensommaren - Karin Axelsson

Jag älskar att blicka tillbaka, att reflektera och minnas. Det är därför jag har en fysisk fotopärm här hemma från varje år och det är också därför jag skriver dessa årskrönikor på bloggen. Det är fint att blicka tillbaka på det vi har varit med om och jag tycker att jag sparar minnena inom mig bättre när jag också har dokumenterat dem.

Här kommer min årskrönika 2022, en återblick på detta år där jag lyfter upp de saker som har varit bäst med det. Hoppas att det även är lite kul för dig att läsa om mitt 2022!

Min årskrönika 2022

Det finns såklart mycket att lyfta fram från detta år och allt får inte plats här. Men jag har valt ut de bästa/finaste minnena i ett gäng kategorier. Häng med!

Löpning - Spring så snackar vi

Årets bästa träningsminne

Min egen träning under 2022 har kännetecknats som lugn och välgörande träning. Efter att ha gjort en Runstreak på 91 dagar i slutet av 2021 kände jag att jag behövde ta det lite lugnare. Så mitt fokus i år har varit på styrkepass varvat med lugna joggingturer samt yoga. Jag har gett mig själv allsidig träning där jag inte har pressat mig själv för hårt. Jag har mått bra av det och nu som gravid fortsätter jag med det upplägget, bortsett från att jag inte springer.

Här skrev jag i början av 2022 om hur jag har gått från att vara en marathonlöpare till en mysjoggare. Är så nöjd med den resan!

Tough Viking Kids 2022

Mina bästa träningsminnen i övrigt från året är när barnen har sprungit Tough Viking, vilket de har gjort vid två tillfällen. Är så stolt över våra starka och uthålliga barn!

Här har jag skrivit om Tough Viking Kids.

Vår vandring uppför Galdhøpiggen, Norges högsta berg

Årets äventyr

Det som var 2022 års stora äventyr för oss var också som ett träningspass. När jag, familjen och några vänner skulle gå uppför Norges, och till och med Nordeuropas, högsta berg i somras fick vi verkligen vara med om ett äventyr. Jag som har gått uppför Kebnekaise trodde aldrig att detta skulle vara en så pass jbbig, farlig och tuff strapats.

Här kan du läsa vår upplevelse av att bestiga Galdhøpiggen, Norges högsta berg, där vissa av oss kom hela vägen upp och vissa fick vända innan glaciären. Oavsett hur vi lyckades var det ett riktigt äventyr kan jag säga!

Årets boost

Precis som de senaste åren är det alla härliga kallbad som har boostat mig mest. Det kallbad som jag framför allt tänker på från 2022 är det jag tog en kall februaridag när barnen var med. De ville inte bada, utan satt i varsin brassestol och tittade på. Sonen, som tidigare har fnyst på näsan åt mina kallbad, sade till mig: “Vad modig du är, mamma!”

Det var en fin upplevelse och en fin stund. Där och då kände jag mig som den starkaste och modigaste i hela världen. Tänk vad kallbad kan göra med en!

Årets vackraste

Här är det såklart svårt att välja. Men såklart var ju de turkosa forsarna och gröna bergen i Norge väldigt vackra. Här hittar du fler bilder från den vackra campingen vi bodde på: Nordal Turistsenter i Lom, Norge.

Saltviks Camping i Grebbestad

Det var också vackert när vi var på Västkusten

Den vackraste tiden - Karin Axelsson

… och hemma i trädgården i somras var det så vackert att det nästan var svårt att ta in allt.

sommar i trädgården

Årets projekt

Det helt klart största projektet för oss 2022 var när vi målade om huset. Vi anlitade visserligen målare för det, men det visade sig vara ett projekt i sig. Dessutom målade vi garaget och friggeboden själva. Det var en del slit och framför allt mycket strul och huvudvärk. Men till slut var allt målat och nu är vi så tacksamma över att ha det gjort. Förhoppningsvis kommer denna färg hålla i minst tio år till!

Winter Wonderland - Karin Axelsson i vinter

Årets mysigaste

Har såklart haft många mysiga stunder under året, men det allra mysigaste är graviditeten och att vi ska få ett barn till under 2023. Både magiskt och mysigt på samma gång!

Jordgubbsslush recept

Årets godaste

Det är såklart väldigt svårt att välja ett recept eller en maträtt från ett helt år som den godaste. Men det jag kommer att tänka på är den jordgubbsslush vi gjorde i somras. Så mycket fräshare och godare än de man kan köpa i butik och väldigt fin att se på.

Yosa Oat vegansk burgare - recept

Under 2022 skrev jag dessutom ett inlägg med mina tio mest populära recept. Där finns det mycket gott att inspireras av, kan jag lova!

Årets firande

Vi har firat mycket under 2022. Olika födelsedagar, graviditeten, sommarlov och annat skoj. Men det som kanske sticker ut just detta år är det faktum att jag slutade med kaffe i februari 2022 och inte har druckit det sedan dess. För mig som älskade kaffe och var beroende av det är detta stort och helt klart värt att fira.

Här kan du hitta fakta och info om kaffe och kaffeberoende:

Årets karriär

På jobbet har jag kört på som vanligt. Älskar fortfarande min roll som säljchef på Pineberry och har fortsatt att utvecklas i den.

Under 2022 har jag hållit fortsatt hög aktivitet på LinkedIn och ett av de inlägg som gick bäst är detta:

Ett vinnande koncept - Karin Axelsson

⭐️✌️MITT VINNANDE KONCEPT✌️⭐️

Jag har levt i drygt 42 år och har först nu hittat till ett vinnande koncept när det kommer till hälsa och välmående. Med åren har jag blivit klokare och är numera också bättre på att lyssna inåt.

Några exempel:
😴 När jag är trött tidigt på kvällen går jag och lägger mig istället för att sitta uppe och göra saker som finns på min to do-lista.
🚶‍♀️Jag mysjoggar hellre i skogen än att pressa mig i backintervaller.
👍 Jag tänker GEMO i det mesta, dvs Good enough move on. Det hjälper mig från att inte ha för höga krav på mig själv och min arbetsbörda blir mer rimlig.

Dessa val får mig att må bra och det är mitt vinnande koncept.✌️

Vad är ditt vinnande koncept för att må bra❓

Sluta med kaffe

Årets mest lästa blogginlägg

Av de inlägg jag har skrivit 2022 är det inlägget om att sluta med kaffe som flest har läst, hela 4 327 stycken.

Årets Instagram

De inlägg som har gått bäst på Instagram har varit de när jag kallbadar samt är gravid. Har också nått hög räckvidd med några av mina Reels samt det inlägget om att vi som kvinnor över 40 år måste gå på mammografin.

Vilket år alltså!! Så mycket fint att komma ihåg och ta med sig som fina minnen framåt.

Lämna en kommentar

Annons
Annons