Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Det är inte stressen som får oss att inte må bra

Det är inte stressen som får oss att inte må bra - Karin Axelsson

Du har säkert hört detta uttryck förut:

Det är inte stressen som får oss att inte må bra. Det är bristen på återhämtning.

Att stressa och ha ett högt tempo är ingen fara i sig. Men det är när vi har det hela tiden och aldrig pausar, vilar eller återhämtar oss som det blir farligt. Här kommer ett inlägg med mina tankar om detta.

Det är inte stressen som får oss att inte må bra

Jag är tillbaka på jobbet efter ett skönt och lugnt jullov. Jag har verkligen tagit det lugnt och prioriterat både sömn och återhämtning. Så skönt!

Nu är jag galet pepp på jobbåret 2023 och hoppas att du också känner samma sak. Det ska bli kul att ta tag i den strategi vi har för året. Jag ser fram emot att kavla upp ärmarna och kämpa. Och jag vill jobba hårt för att lyckas bra.

Men jag vet också att jag måste ge mig själv lugna stunder varje dag. Det räcker inte att jag hade ett lugnt jullov eller att jag hämtar i kapp med sömn på helgerna. Oavsett hur kul jobbet är måste jag pausa mellan varven, sitta och tomglo eller ta en kväll helt utan skärmar.

Det är inte stressen som får oss att inte må bra - Karin Axelsson

Detta blir en påminnelse även för dig:

Du behöver ta pauser och ge dig själv lugna stunder flera gånger varje dag. Hur roligt jobbet än är kan du inte stressa och pressa dig till 100% hela tiden.

Snälla du, kan du lova mig att du kommer ge dig själv pauser varje dag under 2023?

Lämna en kommentar

Annons
Annons