Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Bilder från en fridfull jul

En fridfull jul - julen 2022

Jag hade ju en ambition att min december skulle vara fridfull och den ambitionen inkluderade också julen. Nu är julen över och jag kan se tillbaka på en fridfull jul, som blev så där lugn och skön som jag hade önskat. Här kommer ett gäng bilder från vår fridfulla jul.

Bilder från en fridfull jul

Vi spenderade vår julafton hemma. Makens bror kom över några timmar, men i övrigt var det bara vi. Barnen vaknade upprymda för att kolla sina strumpor och till dotterns förtjusning hade tomten varit hos oss på natten och ätit av kakan samt druckit av mjölken vi hade ställt fram.

Det hade lagt sig ett tunt täcke av snö på natten och vi kunde ta en skön promenad i sol, snö och rimfrost på förmiddagen. Så underbart!

En fridfull jul - julen 2022

Så dukade vi bordet julfint.

En fridfull jul - julen 2022

Och ställde fram all julmat. Denna jul lagade jag nästan inget från grunden och det var så skönt! Julskinkan köpte vi färdigskivad, köttbullarna färdigrullade och Janssons frestelse tillagad.

En fridfull jul - julen 2022

Jag älskar alltid förrätten bäst. Lax och ägghalvor är helt klart mina favoriter. Som gröna tillbehör detta år hade vi stekt grönkål och ljummen brysselkålssallad. Lovar att återkomma med receptet på den sistnämnda.

En fridfull jul - julen 2022

Efter varmrätten var vi alla proppmätta och redo för Kalle och hans vänner.

En fridfull jul - julen 2022

Tänk att det ändå alltid finns plats kvar i magen för något från godisbordet. Precis som barnen dras jag gärna till det.

En fridfull jul - julen 2022
En fridfull jul - julen 2022
En fridfull jul - julen 2022

Årets godisbord innehöll Paradis-ask, Dumle, Geisha, skumtomtar och Rocky Road. Svårt att låta bli då!

En fridfull jul - julen 2022

Resten av eftermiddagen myste vi runt samt öppnade julklappar såklart.

En fridfull jul - julen 2022

På kvällen åt vi tomtegröt ur den fina tomteservisen.

En fridfull jul - julen 2022

Hela julafton förflöt fridfull och fin. Jag tror att det berodde på att vi inte var så många och att vi inte hade några tider att passa.

Under mellandagarna sov vi länge och gjorde mest lugna aktiviter. Så skönt att skrota runt och fixa med det som vi kände för. Jag hade inte hunnit rulla mina pepparkaksbollar innan jul så jag passade på att göra det då istället. För de kan jag inte vara utan i juletider.

Kladdkaka med pepparkaka recept

Och en av mellandagarna bakade jag denna ljuvliga kladdkaka med pepparkaka. Så god med vispad grädde till!

Nu är vardagen igång igen, vilket är härligt det med. Jag har fått den paus jag behövde och är galet redo för 2023. Hoppas du med!

Tags : HemmamysJul

Lämna en kommentar

Annons
Annons