Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Ljummen brysselkålssallad med äppeldressing

Ljummen brysselkålssallad med äppeldressing - recept

För dig som läste mitt inlägg om vår fridfulla jul såg du kanske att jag nämnde den brysselkålssallad som jag gjorde till julbordet. Jag hittade inspiration till den hos Fanny och resultatet blev en smakrik och god sallad. Jag är egentligen inte så förtjust i brysselkål, men just denna sallad gillade jag. Tror att det beror på att brysselkålen blir ordentligt genomlagade i ugnen samt att äppeldressingen och osten sätter en god och distinkt smak till salladen.

Här får du receptet!

Recept på ljummen brysselkålssallad med äppeldressing

  • ett nät med brysselkål
  • olivolja + flingsalt
  • 1 tsk skånsk senap
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • saften från en citron
  • 2-3 mask olivolja
  • 1 svenskt vinteräpple
  • salt + peppar
  • valfri mängd Grana Padano-ost

Sätt ugnen på 175 grader. Dela brysselkålen i två delar och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och strö över flingsalt. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter. Ta kortare tid om du vill ha lite tuggmotstånd kvar, ta längre tid om du vill att de ska vara mjukare.

Under tiden brysselkålen är i ugnen gör du dressingen genom att stavmixa de båda senapsorterna, honungen, citronsaften, olivoljan samt ena halvan av äpplet. Salta och peppra och smaka av.

Skär den andra halvan av äpplet i tärningar. När brysselkålen är klar och har fått svalna lite blandar du runt äppelbitarna bland dem samt rör ner dressingen. Avsluta genom att hyvla över osten.

Denna sallad ska helst ätas ljummen så servera direkt om du kan!

Brysselkålssalladen passade fint att äta till min förrätt på julafton. Tillsammans med lax, sill, ägghalvor, grönkål och potatis gjorde den sig bra.

Hoppas att du blir sugen på att testa!

Lämna en kommentar

Annons
Annons