Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Skapa en god inre dialog

Skapa en god inre dialog - Karin Axelsson

Har du en god inre dialog? Det vill säga tänker du snälla tankar om dig själv? För du vet väl att vad du tänker spelar roll? Din inre dialog bestämmer din självkänsla. Här får du mina tips på att skapa en god inre dialog.

Skapa en god inre dialog

Jag hoppas att du är snäll mot dig själv i dina tankar. Om inte är det dags att försöka ändra på det. Jag kan jag tipsa om denna övning:

  • Gör en inre bild av dig själv när du är fyra år.
  • Tänk att du säger de nedlåtande tankarna till det barnet.
  • Tänk också att du pratar med ditt 4-åriga jag. Vad skulle du säga?

En annan bra övning är att tänka på hur du vill behandla andra människor. Skulle du tänka samma nedsättande tankar om dem som du tänker om dig själv? Antagligen inte.

Det är så viktigt att vara snäll mot sig själv. Jag har sagt det förr, men det tål att återupprepas: Du är den viktigaste personen i ditt liv! Se då till att vara snäll mot den personen. Var mot dig själv som du är mot andra! ❤️


Jag brukar själv behöva jobba med mina egna tankar periodvis. För mig händer det att jag klagar på mig själv i vissa situationer. Jag kan tycka att jag har presterat dåligt i en situation eller vara arg på mig själv för att jag har sagt något som jag inte borde.

Det är i dessa stunder jag själv behöver jobba med mina egna tankar. Och det går, bara jag bestämmer mig.

Ta hand om dig och gör vad du kan för att skapa en god inre dialog!

Läs fler av mina inlägg om mental hälsa:

Tags : Mental hälsa

Lämna en kommentar

Annons
Annons