Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Fånga de fina stunderna – varje dag

Vardagsglitter, fånga de fina stunderna, njut av nuet. Ja, kärt barn har många namn. Det handlar om att ta tillvara på de fina stunderna du får, oavsett hur långa eller korta de är, och njuta av dem.

Fånga de fina stunderna

Jag återkommer ofta till detta ämne, men det är också för att jag tycker att det är så viktigt.

Det är tisdag morgon när jag skriver detta. Jag har vaknat med en tacksamhet över livet, min familj och den mysiga morgonstunden jag just nu har. Jag tänker tillbaka på gårdagen och inser att jag hade många fina stunder som jag passade på att fånga:

  • Jag inledde dagen med tidigt jobb vid datorn i köket. Så mysigt att sitta där i tystnaden och så skönt att få gjort det jag behövde göra.
  • Det slog mig hur kallt och vackert det var när jag gick hem till hemmakontoret efter att ha lämnat barnen på skolan. Och hur skönt det var att komma hem till värmen sedan!
  • Jag fick till ett effektivt träningspass på lunchen. Så tacksam jag är över ser kunna röra på mig och så skönt det är att bli svettig!
  • Den promenad jag tog på eftermiddagen var ljuvligt vacker. Som jag njöt av den stunden.
  • När jag och dottern åkte till hennes ridskola på kvällen fick vi en tyst och skön stund i bilen. Och när vi kom fram till stallet var himlen vackert rosa.

Det var några av de fina stunder som jag fångade igår. Jag hoppas att även du har förmågan att lägga märke till de fina stunderna du har och att du värdesätter dem. Jag upplever själv att det gör väldigt gott för min mentala hälsa.

Nu ska jag fortsätta att fånga fina stunder även denna dag!

Lämna en kommentar

Annons
Annons