Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Sportlovstips

För vissa delar av Sverige är det sportlov denna veckan och för oss i Stockholmsområdet är det sportlov nästa vecka. Under veckorna sju till tio är det sportlov i vårt land och här vill jag dela med mig av mina sportlovstips på aktiviteter att göra med barn.

Sportlovstips på aktiviteter

Beroende på vart man bir i landet är det ju olika hur vädret är och om det finns snö eller inte. Oavsett väderlek är sportlov en vecka med fokus på utomhusaktiviteter och det tror jag att det är för de flesta av er. I detta inlägg vill jag därför ge tips på sportlovsaktiviteter både för utomhus utan snö och med snö.

Vinterpromenad med pulka

Sportlovstips med snö

Just nu vilar ett täcke av vit snö här hos oss och för att få äkta sportlovskänsla vore det ju trevligt om den stannar kvar tills dess. Här kommer några sportlovsaktiviteter att göra om det finns snö:

  • Åka skidor. Kanske har du långt till närmsta slalombacke? Men det brukar alltid finnas möjligheter till längdskidåkning om det finns snö så ta med dig familjen eller vänner ut på en tur.
  • Åka pulka. En klassiker för barn och roligt också för de vuxna.
  • En snöpromenad i skogen. Det är en härlig känsla att pulsa in i en riktigt snöig skog och ta sig fram över stock och sten. Se det som en mysig utflykt och packa gärna med en matsäck.
  • Grilla över en öppen eld. Det är mysigt att laga och äta mat utomhus när det är snöigt. Gör upp en brasa i en eldkorg och grilla korv till lunch!
  • Släpp ut barnet i dig. Gör som barnen och kasta dig i snön, gör snöänglar och bygg snölyktor. Hur mysigt!
Karin och skolgårdsträning - armgång

Sportlovstips utan snö

Sannolikt kommer den snö vi har försvinna nästa vecka och då gäller det att ha en plan för att rasta sportlovslediga barn på bästa sätt. Här kommer de utomhusaktiviteter vi gärna gör när det är barmark:

  • Bygg en hinderbana. Detta är något jag och barnen gör i trädgården ibland. Vi bygger en hinderbana tillsammans och sedan kör vi X antal varv i den. Läs mer här om hur du bygger en hinderbana med barn.
  • Lek och träning i en lekpark. Gå eller cykla till närmaste lekpark och kär ett pass tillsammans där. Vår favorit är barnens skolgård där det finns flera olika klätterställningar och armgångsställningar att hålla igång i.
  • En skogspromenad. Även utan snö är skogspromenader härliga. Ta en tur tillsammans och låt det få ta den tid det tar.
10 burpees om dagen

Oavsett vad du gör, se till att njuta av mycket frisk luft under sportlovet!

Lämna en kommentar

Annons
Annons