Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Gravidträning YouTube – min YouTubekanal

Gravidträning i stege

Jag har länge tänkt skaffa en YouTube-kanal där jag regelbundet lägger upp träningsvideos att träna med mig med. Men det har inte blivit av förrän nu. Eftersom jag är gravid för tillfället är det naturligt att de träningspass jag lägger upp är tänkta för gravida, men de fungerar att göra även för icke-gravida. Här hittar du min nyskapade kanal för gravidträning YouTube.

Min tanke är att fylla den med ett nytt träningspass per vecka. Nu i början blir det främst gravidträning, men framöver kommer det vara mer generell träning. Prenumerera gärna på kanalen och häng med!

Gravidträning YouTube

Än så länge finns det tre filmer för gravidträning på min kanal. Här berättar jag mer om de tre träningspass som ligger uppe.

Gravidträning andra trimestern – träna i en stege

Detta pass är anpassat för gravida i andra trimestern, men så länge du mår bra fungerar det att göra även i första och tredje trimestern samt som icke-gravid.

Du jobbar i en stege där första övningen är i 60 repetitioner och sedan minskar du med tio repetitioner per övning tills du är nere på tio stycken för sista övningen. Därefter vänder du tillbaka och jobbar upp i stegen igen. Kör så många varv du orkar!

Kolla in videon här.

Gravidträning med gummiband

Att träna med gummiband som gravid är verkligen optimalt. Du kan anpassa motståndet till det du orkar och får träna dina muskler på ett skonsamt sätt. Detta träningspass utförs med gummiband som enda redskapet och passar både för gravida och icke-gravida.

Kolla in videon här.

Gravidträning utan vikter

Den egna kroppen är ofta tillräcklig som tyngd när man är gravid. Vi som är gravida har ju liksom en inbyggd tyngd på magen!

I detta pass guidar jag dig genom sex övningar som utförs med enbart kroppsvikten som tyngd. Det enda träningsredskapet du behöver är en träningsmatta.

Själv körde jag tre varv när jag gjorde detta pass senast. Du kör så många varv du orkar!

Kolla in videon här.

Lämna en kommentar

Annons
Annons