Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

En summering av februari

en summering av februari

Det är den första mars och våren är officiellt här. Vi har fortfarande en hel del snö kvar och minusgrader på natten så än känns det inte riktigt som vår. Men den är på ingång! Innan vi börjar tänka på våren vill jag dock ge en summering av februari. För det har varit en fin månad det med.

En summering av februari

Om jag ska välja en favoritmånad på året så brukar inte februari vara den månad jag i första hand tänker på. Trots det går det att göra fantastiskt härliga saker i februari och när jag tänker tillbaka på vad jag har gjort denna månad så inser jag att den har varit proppad med härligheter. Här tar jag med det som är kopplat till träning och utomhusaktiviteter under februari.

Kallbad

Det har blivit två härliga kallbad denna månad. Om jag skulle få önska så hade jag gärna kallbadat mer, men jag är glad för de dopp jag fick till. Nu gäller det att ta tillvara på den vinter som är kvar eftersom kallbad lämpar sig bäst under vintern. Visserligen är det härligt med vårbad medan vattnet fortfarande är kallt också!

Efter ett av februaris kallbad skrev jag detta inlägg om kallbad som terapi. För det är exakt så jag känner inför det!

Träning

Att jag fortsatt kan träna på så bra under graviditeten är jag också tacksam för. Jag har under februari kört 4-5 styrkepass per vecka och i vissa av dem vävt in puls eller rörlighet. Jag är övertygad om att dessa träningspass hjälper mig att må bra samt kommer hjälpa mig när det är dags för förlossningen.

Gravidträning utan vikter
Gravidträning i en stege

Under februari har jag laddat upp två träningspass på min YouTube-kanal:

Antal steg

Så fantastiskt många fina promenader jag har fått njuta av under februari. Innan jag blev gravid hade jag som mål att gå i snitt 15 000 steg om dagen. Nu som gravid nöjer jag mig med 12 000 steg i snitt om dagen. Det har jag levererat på med råge under februari då jag totalt kan summera 361 116 steg. Det blir i snitt 12 897 steg om dagen.

Utomhus

Vädret jag har promenerat in under denna månad har varit ömsom fint och ömsom mer utmanande. Ett klassiskt exempel på det var när jag på en söndag promenerade i vackert solsken och barmark…

… och dagen efter promenerade i full snöstorm med snö som piskande in i ansiktet.

Summeringsmässigt vill jag tacka februari för alla fina stunder och jag hoppas såklart att även du har fått uppleva många sådana.

Lämna en kommentar

Annons
Annons