Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Gravidträning med Miniband

Gravidträning med MInibands

Brukar du träna med Miniband? Jag tycker att det är briljant! Med Miniband får du till ett annat motstånd än det du får med vanligt gummiband, vikter eller maskiner. Övningarna kan bli riktigt tuffa, men du kan också välja att göra dem enklare. I detta inlägg tipsar jag om ett upplägg av gravidträning med Miniband. Men faktum är att passet fungerar lika bra för dig som inte är gravid.

Häng med!

Gravidträning med miniband 

Om du inte har ett Miniband hemma gör du som jag och knyter ihop ett vanligt gummiband. Du kan variera motståndet genom att lätta på knuten eller knyta den tajtare.

I det här passet jobbar du i cirklar. Först kommer tre övningar i en cirkel, därefter två övningar i en cirkel och slutligen gör du en övning själv som den är. Jag kör tre cirklar när jag kör detta pass, men det är såklart valfritt hur många cirklar du kör.

Tre stående övningar i cirkel om tre:

Knäböj men Miniband: Gå så djupt ner med rumpan som känns bra. Jobba långsamt upp igen och upprepa 12-16 repetitioner.

Bendrag åt sidan med Miniband: Jobba med ett ben i taget medan det andra står stadigt på marken. Kör 12-16 repetitioner innan du byter ben.

Bred gång med Miniband: Börja i ena änden av mattan och gå framåt med breda steg och böjda knän. Vänd tillbaka genom att gå baklänges. Gör detta 3-4 gånger.

Två liggande övningar i cirkel om tre:

Benspark med Miniband, ståendes på alla fyra: Håll händerna under axlarna och spänn till din korsett. Jobba med ett ben i taget genom att föra hälen upp mot taket i små pressar. Pressa 12-16 gånger innan du byter ben.

Benlyft åt sidan med Miniband, ståendes på alla fyra: Stå kvar i samma position, men för benet åt sidan istället. Upprepa 12-16 gånger innan du byter ben.

Sista övningen:

Höftlyft med benpress och Miniband: Ligg på ryggen och pressa höften upp mot taket. Jobba med benen genom att pressa dem utåt. Gör detta i 12-16 repetitioner och tre gånger.

Här hittar du passet även på min YouTube-kanal.

Kör hårt!

Lämna en kommentar

Annons
Annons