Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Magiska mars

Rutiner att hålla fast vid - promenad i skogen i morgonsol

Snöstorm och elva minusgrader är vad vi upplever just nu. Än känns det inte så vårligt, men vi vet ju att det är nu i mars det börjar närma sig vårkänslor alltmer. Det finns mycket magiskt med mars och här vill jag lyfta det magiska mars som jag känner det.

Magiska mars – det fina med denna månad

Ljuset kommer tillbaka

Det är under den här månaden som ljuset kommer tillbaka på allvar. För egen del brukar jag ta årets första löprundor på morgonen i skogen och som jag njuter av att möta ljuset i skogen på morgontid. Denna vår blir det ju inga löprundor för min del, men jag ser fram emot att ta morgonpromenader i vår skog och andas in allt det vackra!

Vårdagjämningen inträffar i år den 20 mars och det är också ett härligt vårtecken. Den inträffar det ögonblick då solens centrum passerar himmelsekvatorn på väg norrut. Den 26 mars ställer vi om till sommartid och vi får njuta av längre och ljusare dagar.

Vårtecken trädgården 2022 - Karin Axelsson

Vårtecken

Sannolikt kommer vi få njuta av en del vårtecken under denna månad. Jag ser fram emot att njuta av tussilago i dikesgrenarna, vitsippor i skogen och att så smått starta igång trädgårdssäsongen.

Frösådd i växthuset

Frösådd inför sommaren

Det brukar vara i mars som jag sätter de första fröna inomhus. Först framåt maj brukar det vara lämpligt att ta ut dem till växthuset, men att starta frösådden redan i mars gör att de hinner ta sig en bit innan det är dags att ta ut dem. I år kommer jag fröså det vanliga som tomater, gurkor, luktärtor och solrosor. Men jag är också sugen på att testa ett gäng blommor, som jag tidigare inte har sått. Har planer på att så zinnia, brudslöja, rosenskära, malva, aster och sommarrudbeckia. Åh, vad jag ser fram emot trädgårdssäsongen!

Roliga aktiviteter

Det händer en hel del roligt nu i mars. Jag och dottern ska se genrepet till Melodifestivalfinalen. Jag ska göra en gravidfotografering och mot slutet av månaden åker jag med mina vänner till Göteborg och går på spa.

Våffeltårta recept

Våffeldagen

I slutet av mars, den 25:e, firar vi ju våffeldagen. Och som den är värd att fira. Jag har ett gäng goda recept på våfflor i olika former, men tror att jag slår till med en våffeltårta i år på våffeldagen. Passa på att njuta av våfflor den dagen du med!

Mina godaste våffelrecept:

Visst finns det mycket härligt att njuta av i mars?!!

Lämna en kommentar

Annons
Annons