Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Pålägg smörgås – Mitt favorit smörgåspålägg

Jordgubbssmörgås

Jag älskar smörgåsar och skulle kunna äta det till varje måltid. Den senaste tiden har jag snöat in på ett visst pålägg på mina smörgåsar och det är som är bra är att just detta pålägg går att variera en hel del. Pålägget jag syftar på är frukt. För frukt som pålägg på smörgås är så gott!

Pålägg smörgås – inspiration

Har du testat att äta frukt som pålägg på mackan? Om inte måste du läsa vidare här för att få den godaste av inspiration.

Jordgubbssmörgås

Vi börjar med jordgubbssmörgås. Detta pålägg passar såklart bäst att äta på sommaren och jag längtar tills jag får sätta tänderna i årets första jordgubbssmörgås. Den ska ätas med smör och ost också. Just smörgåsen på bilden är gjord av mitt zucchinibröd, som är så gott.

Rostad smörgås med jordnötssmör, päron och müsli

En annan riktig goding är att ha päron på smörgås. Den senaste veckan har jag ätit smörgås ,ed ost och päron nästan varje dag till frukost. Annars är det gott att ha jordnötssmör, päron och müsli på mackan.

Smörgås med äpple och nötter

Just nötsmör och frukt på smörgåsen är en så god kombination. Sött möter salt liksom. Kolla in denna grova smörgås med jordnötssmör, äpple och nötter. Så god alltså!

Scones med nutella och banan

Så har vi banan på smörgås. Också så gott! Här har jag dukat fram nybakade scones med nutella och banan. Detta är en så ljuvlig kombination att alla måste testa den.

Avokadomacka med ägg och tomat

Avokado är ju också en frukt och att ha den på mackan tillsammans med ägg och tomat är gudomligt gott. Kolla in denna avokadomacka med ägg och tomat.

Finns en del andra goda frukter att ha på mackan:

  • Nektarin och persika tillsammans med färskost
  • Vindruvor och ost
  • Banan och nötsmör

Har du fler goda tips på pålägg att ha på smörgåsen?

Lämna en kommentar

Annons
Annons