Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Stark och lycklig

Karin Axelsson gravid vecka 34+0

Ju närmare vi kommer förlossningen desto mer tänker jag på hur det kommer vara med ett till barn i familjen. Att det är en flicka gör att jag tänker en hel del på hur viktigt det är att hon ska bli stark i sig själv. Detta då jag upplever att flickor och kvinnor kan ha det svårare att ta sig fram i livet. Jag ska göra allt jag kan för att uppfostra denna flicka till en självständig, stark och lycklig person. Här kommer mina tankar om det.

Jag ska göra allt jag kan för att uppfostra denna flicka till en självständig, stark och lycklig person

Hur man uppfostrar sitt barn, vad man pratar med dem om samt hur man agerar själv spelar stor roll för hur det barnet kommer att må och bli som person. Jag vill såklart göra mitt yttersta för att denna lilla människa ska få så bra förutsättningar i livet som möjligt. Några saker jag tänker på, som jag vill att hon ska få med sig är dessa:

  • Hon ska tro på sig själv och sina förmågor. Jag vill att hon får ett starkt självförtroende i att hon kan lyckas med i stort sett vad som helst. Hon ska inte vara för rädd för att testa, utan ta sig an livet på ett modigt sätt.
  • Jag vill att hon hittar sin egen väg. Det är så viktigt att lyssna på sitt egna hjärta och följa sin egna vilja. Hon kommer ha så många olika faktorer och människor runt omkring henne som kommer påverka henne på olika sätt. Då är det viktigt att hon står upp för det hon själv vill och att hon har förmågan att lyssna inåt.
  • Om någon ifrågasätter henne ska hon våga stå upp för sig själv.
  • Jag vill också att hon ska älska livet och denna underbara möjlighet vi har till att göra något bra och fint av livet. Jag ska visa henne allt jag kan visa och sedan hoppas jag att hon kommer älska det och ta vara på allt det som är fint med att vara människa.
Karin Axelsson gravid vecka 34+0

Samma tankar har jag såklart för våra äldre barn. Vi har barnen bara till låns och jag ska vårda det lånet väl.

Visst är bilderna i detta inlägg magiska?! De togs av Linda Holmkratz en fin kväll förförra veckan. Så tacksam för dem!

Lämna en kommentar

Annons
Annons