Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Veckans påminnelse

Känner du dig extra trött den här veckan? Kanske har du svårare att komma upp på morgonen och skulle helst snooza minst en timme till? Det är inte konstigt i sådant fall. I och med att vi ställde om till sommartid i söndags kan kroppen fortfarande vara ur gängorna. Därför får du här veckans påminnelse om att vara extra snäll mot dig själv den här veckan.

Veckans påminnelse

Det är faktiskt fler människor som får en hjärtinfarkt denna vecka än andra veckor. Det säger en del om hur pass påverkade våra kroppar blir av tidsomställningen. Man kan tycka att en timme hit eller dit inte gör någon skillnad, men det gör den.

Om du har möjlighet att gå upp lite senare den här veckan så passa på att göra det. Allra bäst är om du kan vänja kroppen successivt vid den nya tiden. Gör det genom att gå upp senare än du brukar i början av veckan för att sedan gå upp lite tidigare varje dag tills du är tillbaka på din vanliga tid.

Vi gör alltid klokast i att lyssna på våra kroppar och anpassa belastning, aktiviteter och tempo efter den. Om du känner av att du är tröttare denna vecka ska du ta det lugnare och planera in mer återhämtning än du normalt sett brukar. Själv har jag landat i soffan strax efter middagen den här veckan. Har tagit det väldigt lugnt och sedan gått och lagt mig i tid.

På den positiva sidan är det ju härligt med de ljusare kvällarna vi har nu. Bilden i inlägget är från den kvällspromenad jag och maken tog igår efter middagen. Så friskt, skönt och härligt!

Ta hand om dig nu och lite extra den här veckan!

Läs också dessa inlägg i ämnet:

Lämna en kommentar

Annons
Annons