Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Filmjölkslimpa recept

Filmjölkslimpa recept

I påskas bakade jag filmjölkslimpa. Jag hade länge gått och tänkt på att jag skulle göra det då jag verkligen älskar den här sortens limpa. När jag är på restaurang, och får in en liten söt filmjölkslimpa tillsammans med salt smör att äta på innan maten kommer in, känner jag mig som om jag vore i himlen. Den söta limpan är ju så god!

Det fantastiska är också att denna limpa är så enkel att göra. Du behöver bara blanda ihop alla ingredienser i en bunke, hälla upp smeten i en form och sedan skjutsa in den i ugnen. Ingen väntan på jäsning behövs heller.

Så gör som jag och baka detta härliga bröd snarast möjligt. Lovar att du inte kommer att bli besviken! Här kommer receptet.

Filmjölkslimpa – recept på en saftig och smakrik limpa

2 limpor

  • 6 dl vetemjöl
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 4 dl havregryn
  • 4 tsk bikarbonat
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 liter filmjölk
  • 2 dl lingonsylt
  • 1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke. Klä två avlånga brödformar på ca 1,5 liter vardera med bakplåtspapper. Häll smeten i formerna. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i ungefär 50 min. Håll koll då alla ugnar är olika.

Testa med en brödsticka och när bröden är genomgräddade är de klara. Ta ut och låt svalna en stund.

Filmjölkslimpa recept

Nybakad filmjölkslimpa, som precis har svalnat, tillsammans med en klick smör. Alltså, himmelskt gott!

Filmjölkslimpa recept
Filmjölkslimpa recept

Det här är också ett trevligt gå-bort-bröd. Snacka om uppskattat att komma med en nybakad filmjölkslimpa till middagsbjudningen!

Filmjölkslimpa recept

Brödet går fint att frysa in. Smart kan då vara att du skär upp brödet i skivor och lägger i en fryspåse innan du fryser in det. Då är det bara att ta fram så många skivor som du är sugen på att äta när du vill.

Tips på fler goda bröd:

Lämna en kommentar

Annons
Annons