Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Frukostplättar

Frukostplättar recept

Att äta frukostplättar som start på en lördag eller söndag är mysigt och gott. Barnen brukar önska sig det då och då och jag är inte sen på att göra det då. I påskas åt vi plättar till frukost en av morgnarna. I vanlig ordning var det väldigt gott.

När man serverar plättarna med tillbehör som bär och frukt blir det en bra och näringsrik måltid, som man står sig på länge. Det är gott att lyxa till det med vispad grädde också. Här får du receptet på mina frukostplättar

Frukostplättar recept

ca 4 portioner

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • en uns salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 25 gram smör + mer smör att steka plättarna i

Förslag på tillbehör

  • banan
  • vindruvor
  • hallon
  • mango
  • 2 dl vispgrädde
Frukostplättar recept

Häll ner mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa smeten slät. Häll i resten av mjölken och fortsätt att vispa. Knäck i äggen och rör i dem.

Smält smöret och häll ner det i plättsmeten. Vispa tills allt är blandat. Fram tills hit kan du förbereda kvällen innan. Ha då smeten stående i kylen över natten.

Hetta upp en plättlagg och börja grädda dina plättar.

Frukostplättar recept

Medan du gräddar plättarna kan du ta fram tillbehören. Vi hade hallon och mango i frysen och jag tinade dem i micron. Ta de bär och frukter du är sugen på. Banan och vindruvor blev det i vårt fall som frukter.

Skär upp de frukter du vill ha och lägg upp bären i skålar. Vispa grädden.

Frukostplättar recept

När plättarna är klara dukar du upp alla härligheter på bordet och bjuder in till frukost.

Frukostplättar recept

Mums för plättfrukost alltså!

Kolla in länkarna nedan för mer plättinspiration.

Bananplättar med äppelkompott

Här hittar du fler goda recept på plättar:

Lämna en kommentar

Annons
Annons