Att äta frukostplättar som start på en lördag eller söndag är mysigt och gott. Barnen brukar önska sig det då och då och jag är inte sen på att göra det då. I påskas åt vi plättar till frukost en av morgnarna. I vanlig ordning var det väldigt gott.
När man serverar plättarna med tillbehör som bär och frukt blir det en bra och näringsrik måltid, som man står sig på länge. Det är gott att lyxa till det med vispad grädde också. Här får du receptet på mina frukostplättar
Frukostplättar recept
ca 4 portioner
- 2 1/2 dl vetemjöl
- en uns salt
- 6 dl mjölk
- 3 ägg
- 25 gram smör + mer smör att steka plättarna i
Förslag på tillbehör
- banan
- vindruvor
- hallon
- mango
- 2 dl vispgrädde
Häll ner mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa smeten slät. Häll i resten av mjölken och fortsätt att vispa. Knäck i äggen och rör i dem.
Smält smöret och häll ner det i plättsmeten. Vispa tills allt är blandat. Fram tills hit kan du förbereda kvällen innan. Ha då smeten stående i kylen över natten.
Hetta upp en plättlagg och börja grädda dina plättar.
Medan du gräddar plättarna kan du ta fram tillbehören. Vi hade hallon och mango i frysen och jag tinade dem i micron. Ta de bär och frukter du är sugen på. Banan och vindruvor blev det i vårt fall som frukter.
Skär upp de frukter du vill ha och lägg upp bären i skålar. Vispa grädden.
När plättarna är klara dukar du upp alla härligheter på bordet och bjuder in till frukost.
Mums för plättfrukost alltså!
Kolla in länkarna nedan för mer plättinspiration.