Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Jobba under föräldraledigheten

Karin Axelsson gravid - Jobba under föräldraledigheten

Så snart som imorgon är bebisen beräknad att komma och i fredags jobbade jag sista dagen på kontoret. Här kommer ett inlägg om hur jag planerar att jobba under föräldraledigheten.

Jobba under föräldraledigheten – så här tänker jag

Trots att jag har jobbat min sista dag på kontoret på väldigt länge kommer jag inte sluta jobba helt under föräldraledigheten. Ungefär 20% ska jag jobba med strategiska frågor och adminuppgifter.

Det har varit blandade reaktioner på detta, som till exempel:

  • Va, vill du inte koppla bort jobbet?
  • Hur ska du orka? Du behöver ju vila när barnet sover.
  • Låter som ett bra upplägg!

Själv känner jag att jag älskar mitt jobb för mycket för att vilja koppla bort det helt. Och så här för tredje gången vet jag en del om vad jag klarar av.

Karin Axelsson gravid - Jobba under föräldraledigheten

Jag är självklart med på att det kanske inte kommer att gå att jobba såsom jag ha tänkt. Bebisen kommer kanske vara mer krävande än våra äldre barn var som bebisar. Det är ju omöjligt att veta just nu. Men mina planer är anpassningsbara och jag får i sådant fall justera upplägget om det skulle behövas.

Att få jobba någon eller ett par timmar om dagen kommer bara göra mig gott. Jag kommer bli stimulerad intellektuellt och få energi av det. Andra kanske hellre dricker kaffe och skvallrar med vänninor istället. Jag lägger hellre den tiden på jobb.

Alla är vi olika med olika viljor och förutsättningar. Därmed sagt måste man få göra som man själv vill. Jag tror starkt på att detta kommer bli ett bra upplägg för just mig, just nu i livet.

Karin Axelsson gravid - Jobba under föräldraledigheten

Jag lade upp ett liknande inlägg på LinkedIn igår, som har fått bra respons. Stort tack för alla peppande ord och delningar av hur andra har gjort under sina föräldraledigheter. In och läs här om du är nyfiken.

Karin Axelsson gravid - Jobba under föräldraledigheten

Hur tänker du kring att jobba under föräldraledigheten?

Lämna en kommentar

Annons
Annons