Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons

Det är onsdagen innan påsk när jag skriver detta och hög tid att börja planera inför helgens påskmat. Det jag njuter mest av när det är påsk är just maten. Ja, förutom att få vara med nära och kära samt ha möjlighet att spendera mycket tid utomhus.

Här kommer ett inlägg med tips på god påskmat. Se till att njuta av den nu i påsk!

Tips på god påskmat

Påsken 2020 - påskbord

Det är ljuvligt att duka upp med mycket god mat på påskbordet.

Här kommer mina favoriter:

  • Ägghalvor med röd rom, räkor, majonäs och dill. Jag kan äta hur många som helst!
  • Lax i alla former, gärna både gravad, rökt och ugnsbakad. Se till att ha färsk citron som tillbehör och gärna en god, kall sås.
  • Ostpaj eller annan matpaj. Det är gott med en Västerbottenpaj till exempel.
  • Sallader med vårens primörer. Ovan ser du en magiskt god sallad med bland annat ruccula, haricot verts, rädisor och en citrondressing.
  • Sparris, gärna både grön och gul, passar fint till påsk.
  • Bröd, kex och goda ostar.

För mig är dessa rätter de viktigaste.

Påskmat rester

Här ser du exempel på en tallrik med påskmat som jag älskar.

Påskmat

Färsk sparris och färska jordgubbar hör påsken till, tycker jag.

Påsktårta choklad - recept på en Snickerstårta

När så huvudrätten är uppäten är det gott med en påskdessert eller påskfika lite senare. Jag har tidigare samlat några av mina godaste påskdesserter via länken. Här får du ta del av några även i detta inlägg.

Påskefterrätt och påskfika

Påsktårta choklad - recept på en Snickerstårta

Påsktårta choklad – Denna ljuvliga påsktårta är gjord av en chokladkaka som botten. På den ligger ett täcke av kolasås och sedan ett lager av smält choklad med jordnötter. Överst dekorerar du den med påskägg. Hur god alltså? Du hittar receptet på påsktårta choklad här.

Daimcheesecake recept

Daimcheesecake – Här får du en galet god glasstårta med ett täcke av choklad och smak av Daim. Om du toppar den med blåbär och choklad ägg, som jag har gjort, blir den väldigt passande som påskdessert. Här hittar du receptet på min daimcheesecake.

Tysk cheesecake med jordgubbar

Tysk cheesecake med jordgubbar – En annan fräsch cheesecake som passar till påsk är den som jag lärde mig att baka när jag var au pair i Tyskland. Kakan innehåller både mördeg och cheesecakesmet och toppas av färska jordgubbar. Mums! Här hittar du receptet på min tyska cheesecake.

Se till att njuta nu av allt gott i påsk!

Lämna en kommentar

Annons
Annons