Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Kravlös träning

Vindöns Camping & Marina på Orust

Kan träning vara kravlös? Under många år trodde inte jag det. Inte när det gällde mig själv. Nuförtiden vet jag att det går och tänk så mycket skönare sådan träning är. Här får du mina tankar om kravlös träning.

Kravlös träning – Finns det?

Eftersom jag har haft en paus från min vanliga träning nu i samband med att jag födde barn har jag fått lite distans till träningen och haft möjlighet att reflektera över den. Jag vet att träningen betyder väldigt mycket för mig och är en viktig del av mitt liv. Det går att pusha sig hårt med träning och bli en slav under den. Men det går också att träna på ett kravlöst sätt, bara för att det är skönt. Så ja, jag skulle säga att kravlös träning finns.

Applicera detta om du vill träna mer kravlöst och lustfyllt:

🙏 Träning som du vill göra och du inte gör den för att du måste är kravlös träning. Fundera på vad du vill träna och när. Applicera det i ditt liv.

🙏 Motsatsen till kravfylld träning är lustfylld träning. När du känner lust till att träna är träningen kravlös.

🙏 När du tränar för att uppnå en känsla eller få njuta av naturen är det lättare att uppleva kravlös träning. Så skippa allt som har med mål, tider och vikter att göra och låt träningen få syfta till att må bra eller uppleva något istället.

🙏 Gå tillbaka till vad du njuter av för typ av träning och rörelse. Jag är helt övertygad om att vi alla har någon form av träningsform som vi uppskattar. Det kan vara dans, promenader, simning, gymnastik, ridning eller bollsport. Eller något helt annat! Att tvinga sig till att träna något bara för att man ”ska” det blir sällan bra.

🙏 Öva dig på att vara schysst mot dig själv och din träning. Klappa dig själv på axeln istället för att döma dig själv. Var stolt och nöjd över dig själv varje gång du har rört på dig, oavsett vad och hur mycket.

🙏 Smyg in träning i vardagen så att du knappt märker den. Genom att alltid ta trapporna eller gå en extra omväg hem har du fått bonusmotion, som gissningsvis inte alls kändes kravfylld.

Hoppas att detta har gett dig lite perspektiv och att du också har hittat till kravlös träning.

Lämna en kommentar

Annons
Annons