Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

När livet sätts på paus

Karin Axelsson och bebis

Trots att jag har fullt upp på dagarna med bebisen, de stora barnen, lite jobb, hus och trädgård samt en del annat känner jag att livet är som på paus nu. Här kommer ett inlägg om det jag upplever är fördelarna med när livet sätts på paus.

När livet sätts på paus – fördelar

Livet kan ju sättas på paus av olika anledningar. Antingen på grund av att något tragiskt har hänt och man behöver gå igenom en sorgperiod eller för att något positivt har hänt, som förändrar livet för alltid.

Sedan Tilda kom upplever jag det sistnämnda. När hon kom till världen stannade allt upp och jag har jag fått mer tid till att tänka och till att bara vara. Jag har insett vad som är viktigt på riktigt, vilket såklart är värdefullt.

Livet är lite på paus just nu, på ett bra sätt. Jag har i och med detta fått en del insikter om sådant som jag egentligen visste från början. Men de har blivit tydligare för mig nu. Nedan listar jag några av de insikterna.

Mina insikter under denna paus:

  • För mycket stress är ett onödigt ont. Med en bebis kan det ibland bli mycket på en gång. Men jag försöker att ta en sak i taget och låta vissa saker få ta tid. Och viktigast, jag försöker att inte stressa upp mig över att dessa saker tar längre tid än jag tänkt från början.
  • Jag lägger min tid på sådant som jag mår bra av. Det är mitt tips till dig med. Skippa sådant som dränerar dig och fokusera på det som ger dig energi.
  • Ännu en insikt jag vill skicka med är den om hur du behandlar de du älskar: Strössla kärlek och ge av din tid till de du älskar och har nära.
Karin Axelsson och bebis
Karin Axelsson och bebis
Karin Axelsson och bebis
Karin Axelsson och bebis

När jag går runt i min bebisbubbla kommer dessa kloka tankar upp och jag hoppas att jag kommer kunna behålla dem framåt. Jag vet att jag mår så mycket bättre om jag gör det.

Lämna en kommentar

Annons
Annons