Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Tankar efter en midsommar

Mina tankar efter en midsommar - solnedgång i Falkudden, Dalarna

Det är måndag efter årets midsommarhelg och vi har kommit hem till vårt hus igen. Under tre dagar njöt vi av att vara iväg med husvagnen och fira midsommar i vår favorit i Dalarna. Jag har under helgen funderat på hur midsommar kan te sig och att det inte nödvändigtvis behöver vara en så glad och härlig högtid. Mina funderingar fortsätter även nu så här får du mina tankar efter en midsommar.

Mina tankar efter en midsommar

En kravlös midsommar?

Midsommar är, precis som många andra högtider, fylld med ett gäng krav, förväntningar och “måsten”. Det behöver såklart inte vara så, men för många är det så. För egen del hade jag svårt att släppa på kraven helt, hur mycket jag än försökte.

Midsommarafton blev alltså inte riktigt lika kravlös som jag hade tänkt mig. För hur mycket jag än hade intalat mig att göra den kravlös kunde jag inte låta bli att vilja binda de finaste kransarna och ha tid att laga den godaste midsommarmaten. Det var också svårt att skippa stressen helt.

Förväntningarna fanns där. Jag kunde inte ta bort dem helt. Men jag gjorde så gott jag kunde för att få dagen så kravlös som möjligt:

  • Svenska jordgubbar är ju ett ”måste” på midsommar. Men det hade vi inga. Istället hade vi färska hallon och blåbär. Dock visade det sig att hallonen var mögliga så vi kunde bara äta blåbär till efterrättskakan. Det dög bra och blev jättegott!
  • Jag hade sett framför mig att jag skulle binda de vackraste blomsterkransarna till mig och flickorna. Det hann jag inte med så det blev två konstgjorda blommor i håret för mig och en för stor krans, gjord på fem minuter, till stora dottern. Funkade det med.
  • För mig är ett nattdopp på midsommarafton så magiskt. Men med en bebis som sover/vill ha mat konstant på kvällen och natten var det svårt att få till. Men jag badade på dagen i alla fall.
  • På platsen där vi var är solnedgången nere vid sjön ljuvligt vackert. Såklart ville jag uppleva den på midsommaraftons kväll, men även det var svårt att få till med bebis. Jag fick dock uppleva det på midsommardagens kväll då jag lyckades få med mig en lugn bebis i vagnen dit.

Det var verkligen helt okej att midsommarafton inte blev exakt som jag hade förväntat mig. Det viktigaste var ju att jag fick vara med de jag älskar mest.

Att vara ensam på midsommar

Mina tankar går också till de som var tvungna att spendera sin midsommar ensamma mot sin vilja. Jag är själv tacksam för den fina familj jag har och för mig är det en självklarhet att jag får vara med dem på midsommar. Men det är det ju inte för alla. Jag hoppas att de som var ensamma ändå hittade mysiga, fina och härliga stunder att njuta av under helgen!

Vem vet, kanske kommer det komma en tid i mitt liv när jag behöver fira högtider helt själv. Jag hoppas inte det, men om det gör det ska jag verkligen försöka göra det bästa av det och hitta till fina stunder i min ensamhet.

Oavsett vad du gjorde på midsommar hoppas jag att du fick en fin helg med mycket glädje!

Tags : Midsommar

Lämna en kommentar

Annons
Annons