Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Bananpannkaka recept

Bananpannkaka recept

En morgon förra veckan önskade sig mellanbarnet i familjen bananpannkakor till frukost. Jag, som älskar dessa pannkakor, tyckte att det var en bra idé. Här delar jag med mig av mitt enkla bananpannkaka recept. Älskar att de går så snabbt att göra att det alltid finns tid till att göra dem!

Bananpannkaka recept

recept till tre pannkakor

I mina bananpannkakor använder jag tre ingredienser. Jag vet att den del bara använder två och då skippar jordnötssmöret. Jag tycker dock att just nötsmöret bidrar med god smak och dessutom gör det pannkakorna med mättande och rejäla.

  • 1 banan
  • 5 ägg
  • 1 rågad msk jordnötssmör
  • smör av något slag att steka i

Börja med att mosa bananen. När du är klar med det tillsätter du ägg och jordnötssmör och rör ihop till en jämn smet.

Värm en pannkakslagg med smör av något slag. Jag använde kokosolja denna gång, men det var inte populärt hos barnen. Jag älskar smaken av kokos på mina bananpannkakor, men tydligen inte dem. Om du är osäker på om det går hem hos dig är det ett säkrare kort att steka i vanligt smör.

Häll i en tredjedel av smeten, vilket är ungefär en deciliter, och stek den i någon minut per sida. Fortsätt sedan att steka pannkaka två och tre på samma sätt.

Servera bananpannkakorna med de frukter och/eller bär du är sugen på samt med kvarg eller keso och granola. Jag utlovar succé!

Bananpannkaka recept

Barnen hade plockat hallon och smultron från trädgården samt blåbär från skogen, som vi åt till våra bananpannkakor. Att skiva upp nektarin och ha på var också gott.

Bananpannkaka recept

Eftersom denna pannkaka innehåller så många ägg blir den proteinrik och härligt mättande. Bananen bidrar med bra näring, fibrer samt kolhydrater och jordnötssmöret med bra fetter. En mer näringsrik och bra frukost är svårt att hitta.

Min fråga till dig blir nu: När ska du göra bananpannkakor nästa gång?

Kolla in fler inlägg om denna ljuvliga pannkaka:

Lämna en kommentar

Annons
Annons