Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

En milslång promenad

En milslång promenad - Karin Axelsson

Jag älskar att sätta upp mål för mig själv, stora som små, och förra veckan kom jag på att jag ville testa att gå en mil. Här kommer ett inlägg om en milslång promenad, som jag gav mig på att gå igår.

En milslång promenad i sol, regn och blåst

Jag har ju tänkt att ta återgången till träning efter graviditeten och förlossningen med ro, men jag kan ändå inte låta bli att sätta ett och annat träningsmål. Jag går igång på det och får sådan inspiration av att utmana mig med sådant. Är dock noggrann med att målen inte ska vara för utmanande. Att satsa på att promenera en mil kändes som ett lagom utmanande mål.

Igår när jag skulle gå min dagliga promenad med barnvagnen gav mig därför som målsättning att promenaden skulle bli en mil lång. Jag tänkte ut en sträcka, som jag trodde var en mil och som skulle ge mig möjlighet att göra ett par ärenden på vägen. Älskar att förena nytta med nöje!

Det var soligt och varmt till en början på min promenad. Jag gick i shorts och T-shirt och njöt i fulla drag. Älskar att benen är starka och orkar samt att jag kan gå i rask takt. Det är sådana saker jag inte tar som självklara eftersom jag vet hur det var direkt efter kejsarsnittet.

Efter ungefär tre kilometer började det regna. Jag satte regnskyddet på vagnen, men till mig hade jag inga regnkläder. Det gjorde inget då det inte regnade så länge eller så galet mycket. Jag blev skönt blöt och visste att jag skulle torka upp förr eller senare. Visst är sommarregn bra härligt?!

Halvvägs gick jag in och handlade i matbutiken och lastade vagnen innan jag gick samma fem kilometerlånga sträcka hem. Då sken solen igen och regnet var som bortblåst.

Jag tvivlade egentligen aldrig på att jag skulle klara att gå en milslång promenad. Har ju promenerat varje dag och många dagar har jag totalt sett kommit upp i mer än en mil. Men det var ändå en skön känsla att kunna konstatera att jag lyckades. Att sätta upp ett mål, kämpa för det och sedan klara det är en fantastisk sak och jag passade på att vara stolt över mig själv.

Här kan du läsa mer om hur jag tänker kring träningsmål:

Lämna en kommentar

Annons
Annons