Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Trädgården i juni

Trädgården i juni

Jag skrev i början på juni att maj är den vackraste månaden i trädgården. Men nu när juni också har passerat är jag inte lika säker längre. Kanske att det är juni som är den vackraste månaden i trädgården? Båda är fina och här kommer ett inlägg med det vackra från trädgården i juni.

Det vackraste i trädgården i juni

Juni i år har varit en varm och torr månad. Vi har fått vattna mycket för att hålla gräset någorlunda grönt och för att växterna ska överleva. Under månaden har mycket hänt, från det att syrenerna prunkade i början av den tills att vår vita klematis började få de första blommorna. Häng med och kolla in denna vackra trädgårdsmånad!

Maj - den vackraste månaden i trädgården - syrener
Maj - den vackraste månaden i trädgården - syrener

Som vi njöt av de vackra syrenerna i vår berså under slutet av maj och början av juni. Som alltid tycker jag att perioden mellan hägg och syren är alldeles för kort, men det är väl så med allt som är härligt. Tur då att det kommer andra fina blommor efter syrenerna.

Trädgården i början av juni

Lagom till att syrenhäcken hade blommat ut började det lilla syrenträdet att blomma. Till nästa år måste vi beskära busken intill rejält då den börjar hänga över det lilla trädet.

Trädgården i början av juni
Trädgården i början av juni

Något som jag njuter mycket av i juni är när vår spireahäck blommar. Alla dessa vita blommor är så vackra och häcken ramar in vårt hus så fint.

Intill spireahäcken har vi en paradisbuske och den är som vackrast i mitten av juni. Visst är de rosa små blommorna ljuvliga?!

Trädgården i juni

Våra planteringar i olika krukor har varit fina denna månad. Under maj månad hade de ännu inte tagit sig så bra medan de under juni blommade för fullt.

Trädgården i juni

Dessa små styvmorsvioler kommer upp som ogräs i vårt grus. Vi brukar dra upp dem och plantera i olika små krukor i trädgården. Där gör de sig bättre än i grusgången!

Friggeboden med röda pelargoner

Friggeboden förgylls av röda pelargoner och under juni har de varit vackert blommande. Vi har även röda pelargoner på vår balkong och på garaget. Fint när det är enhetligt, tycker jag.

Under andra halvan av juni började vår jasminbuske att blomma. Som jag älskar den doften!

Trädgården i juni - jasminen
Trädgården i juni - jasminen
Trädgården i juni - jasminen
Knoppar av pioner
Knoppar av pioner
Trädgården i juni - pioner
Trädgården i juni - pioner

Något annat som vi har njutit av i juni är våra vita pioner. Knopparna kom i början av månaden och ett par veckor senare slog de ut i full blom. I år fixade maken ett rejält stöd för dem, men det visade sig att till och med det stödet var i det minsta laget för dessa prunkande, höga pioner.

Trädgården i juni - slänten med blommor
Trädgården i juni - klätterhortensia
Vår trädgård

Pionerna står längst till höger i vår blomsterprydda slänt, som i juni blev alltmer färgrik. I slutet av månaden och nu i juli får vi njuta av vackra växter som klätterhortensia, lavendel och stäppsalvia.

Borstnejlikor

Borstnejlikorna började blomma för fullt i juni.

Vårt växthus

Och runt växthuset blev det alltmer lummigt av växter.

Klematis

Mot slutet av juni kom det en hel del knoppar på vår vita klematis och nu i juli blommar den för fullt. Tänk så bra att vi har mycket vackert kvar att njuta av även under juli månad!

Lämna en kommentar

Annons
Annons