Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Convinistafetten 2023

Igår kväll samlades vi ett gäng från jobbet för att springa Convinistafetten 2023. Denna stafett har funnits i många år och tidigare haft namn som Bellmanstafetten och Stafesten. Vi på Pineberry har varit med varje år i över tio år nu och det är lika kul varje gång. Nu när vi är en del av Nova Consulting Group var vi där med hela bolagsgruppen. Så kul!

Här berättar jag mer om vad Convinistafetten är och varför jag gillar den så mycket. Om du inte har varit med på den ännu kanske det kan vara något att testa med jobbet nästa år?

Convinistafetten 2023 – Sveriges största stafett

Convinistaffeten är en löparstafett för företag. Man anmäler en eller flera lag om fem personer till den och gör det till ett härligt företagsevent. Vi var som sagt där med hela bolagsgruppen igår kväll, men vi var inte ensamma. Tusentals andra var där med sina bolag och hade löparfest ihop!

Upplägget för stafetten är detta:

  • Varje person i femmannalaget får ett startnummer. Den som är först ut startar en viss tid och ska då springa en sträcka på fem kilometer. Med sig har hen ett stafettpinne.
  • När person med nummer ett i startordningen kommer i mål tar person nummer två över stafettpinnen och springer samma sträcka på fem kilometer.
  • Därefter springer person nummer tre, fyra och slutligen fem.
  • När alla fem har gått i mål äter alla picnic ihop. Igår bjöds det på wraps, bars och dricka.

Convinistafetten är en riktig löparfest och det finns ingen som helst prestation i det. Alla springer i sitt tempo.

Jag hade med mig bebisen i sele och hade därför svårt att springa igår. Tycker dessutom att det är lite för tidigt för att springa på tid med tanke på att det bara har gått fyra månader från förlossningen. Därför ställde jag upp i promenadgruppen istället. Tillsammans med några av mina kollegor gick vi den fem kilometer långa sträckan ihop. När man gör det är man inte med i själva stafetten, men man är med i gemenskapen och har kul ändå.


Innan de första personerna från varje grupp sprang iväg körde jag lite uppvärmning och stretchning med de som ville.

Vilken fantastisk kväll vi hade! Vädret var lagom soligt och varmt, bebis var nöjd och jag fick hänga med härliga kollegor. Kan verkligen varmt rekommendera denna löparfest.

Läs också dessa inlägg:

Lämna en kommentar

Annons
Annons