Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Min version av Glassvillan glass

Min version av Glassvillan glass

Tidigare denna sommar åkte jag och familjen till Glassvillan på Vindö. De säger dig ha Sveriges bästa glass och jag är beredd att hålla med. Jag njöt av deras galet goda Havsstruten och några veckor senare gjorde jag min egna version av den hemma.

Glassvillan glass

Glassvillan
Glassvillan

Glassvillan finns både i Visby och i Stockholm. Den var den i Stockholms skärgård som vi besökte. Adressen är Bredviksvägen 1 i Djurhamn på Vindö. För oss som bor norr om staden tog det ett tag att köra dit, men det var det värt. Intill Glassvillan finns ett museum med gamla bilar och barnen kunde testa att sitta i fordon som brandbil och polisbil, som stod utanför muséet.

Men vi var där för glassen och det var också den största behållningen för oss alla.

Glassvillan glass

När man äter glass på Glassvillan blir man visad till ett bord av hovmästaren och en servitör tar sedan upp beställningen. Det finns mycket gott att välja på i menyn och jag fick fundera en stund. Men så bestämde jag mig för Havsstruten, en glass med smak av lakrits och kola, prydd med en strut. Kan lova att jag inte ångrade mig!

Min version av Havsstruten

Några veckor senare var vi sugna på glassfest igen. Vi köpte hem ett gäng olika glassmaker och tillbehör. Så komponerade alla sin egna version av en Glassvillan-glass. Jag gjorde såklart min version av Havstruten.

Min version av Glassvillan glass

Här har ni den: min version av Glassvillans Havsstruten. Glassen består av:

  • Salt lakrits-glass
  • Kola havssalt-glass
  • Kolasås
  • Lakritsströssel
  • Havrekrisp (jag har stekt havregryn i smör och socker)
  • En glasstrut
Min version av Glassvillan glass
Min version av Glassvillan glass

I Glassvillans egna upplaga är det också mjukglass med. Men det är jag inte så förtjust i så jag tycker att det blir godare utan. Mums säger jag om detta!

Vår version av Glassvillan glass

Barnen valde att göra varsin variant av “Den där med Donut”, som också finns att välja hos Glassvillan. De var helt klart nöjda med sina glassar.

Om du vill kolla in mer om Glassvillan hittar du dem här.

Vill du få mer glassinspiration? Kolla in alla mina inlägg med glass!

Lämna en kommentar

Annons
Annons