Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Heja Sverige med den godaste maten

En smoothie om dagen - recept på randig smoothie

Vi är mitt inne i vår semester och jag njuter fullt ut. Som du märker blir det inte så mycket bloggande under dessa veckor, men jag gör ett undantag nu för att skriva om Heja Sverige och morgondagens spännande fotbollsmatch när damerna möter Japan i kvartsfinal. Om en och en halv vecka är jag tillbaka med mitt regelbundna bloggande igen.

Heja Sverige till semifinal!

Att vi lyckades vinna åttondelsfinalen mot USA var ett under och kanske inte så välförtjänt. Men det var väldigt kul. Jag älskar att följa Sveriges landslag i mästerskap, herrar som damer, och är därför så glad för att vi nu har tagit oss ända till kvartsfinal. Motståndet Japan imorgon ska dock vara ett tufft möte, har jag förstått.

För att öka våra chanser mot Japan gäller det för damerna att ladda bra. Men även vi som ska titta på matchen kan behöva göra det. Därför tipsar jag här om några goda snacks samt god mat att äta och dricka till matchen. Alltsammans i de svenska färgerna.

Gott till Sverigematchen

Matchen sänds klockan 09.30 svensk tid imorgon den 11 augusti. Kanske har du redan ätit din frukost då och i sådant fall passar det fint att äta några nyttiga snacks framför matchen. Vad sägs om körsbär och stavar av gurka och morot samt en sås på gräddfil och kryddor att dippa grönsakerna i?

Just detta goda och fina snacksbord gjorde vi i ordning för fem år sedan när herrarna spelade bra i det årets fotbolls-VM.

Om du inte har fått i sig någon frukost när matchen börjar vill jag tipsa om denna blågula smoothie, som snarare är lilagul. Oavsett färg och nyans är den väldigt god. Blåbär och mango ger den en god smak och du hittar receptet här.

Nationaldagstårta recept

Om du är ordentligt hungrig och vill festa till det rejält vill jag slutligen tipsa om denna goda pannkakstårta, som är helt sockerfri och prydd med svenska flaggor. Jag har sedan jag var barn haft som tradition att göra och äta pannkakstårta när Sverige spelar viktiga matcher i VM eller EM. En väldigt bra och god tradition!

Oavsett vad vi äter imorgon till matchen hoppas jag verkligen på svensk seger. Då kommer jag se lika glad ut som på bilden här.

Visst hejar du också fram Sverige?

Lämna en kommentar

Annons
Annons