Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Det är kontrasterna som skapar balansen

Kontrasterna skapar balansen - Karin Axelsson

Jag älskar att livet består av så många kontraster. Det är just den mixen av kontrasterna som gör att jag får till den balans av livet som jag mår bra av. Här kommer ett inlägg med mitt resonemang kring hur kontrasterna skapar balansen i livet.

Kontrasterna skapar balansen

Det är högt och långt, snabbt och långsamt, borta och hemma – dessa motpoler som tillsammans skapar en bra balans. Jag tror starkt på att vi alla har behov av båda motpolerna, men vi behöver dem i olika hög dos. Att hitta sitt egna behov, som skapar balans, kan ta tid. Men det går att ta sig dit om man bara testar sig fram och lyssnar inåt.

Själva får jag min livsbalans såhär:

🏋️‍♀️😴Träning och vila

🏙️🏡Pulsen inne i stan och lugnet hemma på landet

🎧🌲Skön musik eller podd och tystnaden i skogen

🥗🍧Hälsotallrik och glass 

😅🧘‍♀️Svettiga tabatapass och yoga

🍾😌Fest och lugn kväll i soffan

👗👩‍🌾Jobb i kontorsoutfit och fix hemma i trädgårdskläder

Jag älskar verkligen varje motpol, men mitt behov ser lite olika ut varje dag beroende på dagsform och mående.


Igår var ett typexempel på en dag när jag behövde ha fokus på lugna aktiviteter och få sociala kontakter. Vi hade varit i farten hela lördagen med olika aktiviteter. Samtliga var väldigt roliga, men de var också tröttande. På söndagen sov vi därför tills vi vaknade och tog sedan en lugn dag på hemmaplan. Det mest ansträngande jag gjorde var att gå några promenader samt fixa i växthuset med mina tomatplantor. Resten av dagen softade jag i vår trädgård, åt glass och myste med familjen.

Jag skulle inte vilja ha sådana dagar varje dag. Då skulle jag bli uttråkad. Men jag behöver dem någojn gång ibland då mina övriga dagar oftast är mer fartfyllda än så.

Imorse vaknade jag pigg och fylld med energi. Rev därför av ett effektivt och svettigt cirkelträningspass så snabbt jag kunde. Så skön start på veckan!


Jag hoppas att du har hittat din balans i livet och att du lyckas fördela kontrasterna och motpolerna på ett bra sätt. Fundera annars på hur du mår och hur du känner dig när du går och lägger dig på kvällen.

  • Är du helt dränerad och väldigt trött? Då behöver du få in mer lugna aktiviteter under dagen.
  • Är du uttråkad och har svårt att sova? Då kan du behöva skapa plats för mer fysisk aktivitet och utomhusvistelse.
  • Är du nöjd och tillfreds? Då har du nog hittat din balans!

Lämna en kommentar

Annons
Annons