Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Träning med bebis – hur och varför

Träning med bebis - hur och varför

Jag njuter så av denna tid med en bebis i huset. Sedan sex-sju veckor tillbaka har jag kommit igång med träningen och om tillfälle bjuds gör jag gärna min träning med bebis. Det är verkligen bland det mysigaste som finns! I detta inlägg vill jag tipsa dig om hu du kan träna med din bebis och vad du bör tänka på.

Träning med bebis

Först och främst är det inte alla bebisar det fungerar att träna med. Det gäller också att anpassa hur man tränar efter hur bebisen mår och beter sig. Ha fokus på att bebisen ska vara nöjd och anpassa din träning därefter.

Själv brukar jag försöka förlägga min träning till när bebisen sover. Men om hon vaknar testar jag att ta med henne i träningen alternativt låter henne kolla på från sin filt eller babysitter. När det fungerar bra att ha med bebisen på träningspasset blir träningen den mysigaste och härligaste man kan tänka sig.

Här får du tre skäl för varför träning med bebis är bra:

Det är effektiv träning för dig

Din bebis kanske inte väger så mycket, men den extra belastning som du utsätter kroppen för gör din träning mer effektiv. Att lyfta bebisen eller ha den som vikt i olika övningar effektiviserar träningen mer än om du skulle ha tränat enbart med din egna kropp som vikt.

Bebisen har kul

De gånger jag har tränat med min bebis har jag sett hur kul hon har haft. Att lyfta och hålla bebisen nära är både kul och mysigt för den.

Det är enkelt och lättillgängligt

Så länge bebisen är på humör kan denna typ av träning göras när som helst och var som helst. Den är ju dessutom helt gratis. Det finns därmed goda chanser till att du får till denna träning med regelbundenhet.

Tips på övningar

Ett av de mysigaste och härligaste träningspassen jag tränade denna sommar var när vi var på Sturkö i Karlskronas skärgård. Jag körde ett pass på stranden och till en början låg bebis lugn och nöjd i vagnen medan jag tränade. Efter ett tag ville hon dock komma upp och då tog jag med mig i passets sista övningar. Snacka om mysigt!

Knäböj

Genom att hålla bebisen mot bröstet får du en vikt som gör dina knäböj lite tyngre. Se till att hålla överkroppen rak och stolt samt gå så djupt ner med rumpan som du kan, som om du satte dig på en stol.

Gör så många repetitioner som du orkar och avsluta gärna med att stanna i nedre läget för att göra små böj där nere.


Armpress ovan huvud

Min bebis väger nu sju kilo och den vikten känns efter ett antal repetitioner av denna övning. Se till att spänna bålen ordentligt och pressa upp armarna försiktigt medan du kollar att bebisen är nöjd under tiden. De flesta bebisar brukar gilla denna lilla flygtur skarpt!

Fortsätt så många repetitioner du orkar innan du pausar en stund inför nästa set.

Jag har tidigare tipsat om övningar att göra tillsammans med sin bebis. Här kan du läsa om fler övningstips för att träna med bebis.

Läs också detta om hemmaträning med bebis.


De pass som du tränar tillsammans med din bebis får gärna ta lite längre tid än dina vanliga pass. Detta för att det är viktigt att hinna med mycket gos och mys mellan övningarna.

Om du har en bebis hemma: Passa på att njuta av träningen tillsammans!

Läs också:

Att träna med en 9-månaders bebis

Lämna en kommentar

Annons
Annons