Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Livet är för kort för att inte levas fullt ut

Att livet är för kort för att inte levas fullt ut må vara en uttjatad klyscha. Men det är ju faktiskt sant och ju mer jag tänker på det desto mer vill jag se till att maxa livet.

Här kommer ett inlägg med mina tankar om hur man kan ta vara på livet på bästa sätt.

Livet är för kort

Jag lyssnade igår på en podd om hur man kan leva för att få ett så långt och friskt liv som möjligt. Som de flesta av oss redan vet handlar det om att äta näringsrikt och bra, röra på sig och ha fina sociala relationer. Utöver det är det ju viktigt med sömn, tillräckligt med återhämtning, att få känna sig behövd, att vårda sitt inre samt inte röka, ta droger eller dricka så mycket alkohol. Gör man allt detta har man chans till ett långt och rikt liv.

Men för att ta vara på livet handlar det inte bara om att vara hälsosam. Det handlar om att ta vara på varje dag och varje stund och göra värdefulla och meningsfulla saker.

Tänk på det nästa gång du:

  • väljer att sitta i timmar framför en skärm.
  • umgås med människor som inte får dig att må bra.
  • går till ett jobb du inte trivs på.

Vi behöver hela tiden göra aktiva val för att få det liv vi vill ha. Skärmar kan locka och att sitta hela kvällar i soffan kan vara skönt. Om du känner att det är just det du behöver där och då ska du såklart göra det. Men var medveten om att du samtidigt kan gå miste om en härlig naturupplevelse eller en skön frisk promenad.

När jag i tisdags skjutsade dottern till hennes teaterlektion hade jag två val:

  • Antingen sitta utanför teaterlokalen i 45 minuter och vänta.
  • Eller ta en promenad under tiden.

Jag valde såklart det sistnämnda och det blev en skönt blåsig promenad ner till sjön. Så värt!

Precis sådana val har vi hela tiden, varje dag. Och som sagt, livet är för kort för att inte levas fullt ut. Så ta vara på de valen!

Mitt sätt att leva livet fullt ut handlar om att ge mig själv förutsättningarna till en så bra hälsa som möjligt och utöver det göra saker som får mig att må bra.

Du ansvarar för ditt liv och ditt mående. Gör aktiva val för att leva livet så fullt ut som det går. Varje dag, varje timme!

Det handlar om ett mindset och att ta ansvar för sitt liv. Om du vill läsa fler liknande inlägg hittar du alla mina inlägg om positivt tänkande här.

Lämna en kommentar

Annons
Annons