Om det är något jag verkligen älskar att äta så är det Pasta Pesto. Peston ska vara av basilika och självklart hemmagjord. Till det äter jag gärna mozzarella, tomat och bladspenat.
Här får du mitt recept på en riktigt god Pasta Pesto Mozarella!
Pasta Pesto Mozarella – enkelt och gott recept
- Valfri pasta (jag gillar spagetti här)
- Mozarella
- Tomater
- Bladspenat
- Basilikapesto
Såhär gör jag min basilikapesto:
- en stor kruka färsk basilika
- ca 1 dl olivolja
- en rejäl näve solrosfrön
- 1 dl riven lagrad och smakrik ost, som till exempel Grana Panadana
- 2 vitlöksklyftor
- salt och svartpeppar
Börja med att rosta solrosfröna i en torr stekpanna. Passa så att de inte blir för rostade.
Lägg ner basilika, olivolja, solrosfrön och riven ost i en mixer. Skala och pressa eller riv vitlöken och ha ner den också. Mixa tills du får en jämn röra. Smaka av med salt och peppar.
Häll upp peston i en glasburk och förvara i kylen. Den håller där i ca en vecka.
Dags att komponera ihop Pasta Peston med mozzarella:
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. När den är klar häller du av pastavattnet och adderar en smörklick i pastan. Rör runt. Lägg upp pasta på en tallrik. Klicka på en rejäl sked med pesto och blanda runt den i pastan. Lägg på en mozarellaost samt lägg skivad tomat och bladspenat på tallriken.
Riv gärna över lite mer ost på rätten samt strö över rostade solrosfrön. Salta och peppra. Klart att äta!
Här har du nu en alldeles galet god pastarätt.