Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Halloweenkakor

Halloweenkakor recept

När vår nioåriga dotter hade kalas för sina kompisar i sensomras ville hon bland annat bjuda på kakor som såg ut som gubbar. Vi bakade dumlekakor och satte ögon på dem samt dekorerade dem med munnar. De blev både roliga och söta samt väldigt goda. Vi har några kvar av dem i frysen och jag inser att de passar väldigt bra att äta nu som Halloweenkakor.

Idag den 31 oktober 2023 är det Halloween och därför får du receptet på dessa busenkla kakor, som går att dekorera till både söta gubbar och arga monster.

Halloweenkakor recept

ca 20 kakor

  • 200 gram smör
  • 1 dl strösocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • en påse Dumlekolor original
  • 20 stycken Noblesse

Dekoration:

  • ätbara sockerögon (vi använde dessa)
  • kristyr i olika färger

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Rör ihop alla ingredienserna förutom Dumlekolorna och Noblesse-chokladen.

Klicka ut smeten i aluminiumformar och tryck ner en Dumlekola i mitten av varje klick smet.

Grädda i ugnen i 10-15 minuter. Alla ugnar är olika så håll koll på att dina kakor inte blir brända.

Ta ut kakorna ur ugnen och lägg en skiva Noblesse-choklad på vardera kaka.

När kakorna har svalnat är det dags att dekorera dem med ögon och munnar. Sätt två sockerögon på vardera kaka och rita munnar med kristyren. Om du vill få läskiga monster gör du dem arga och sura.

Halloween kakor recept
Halloween kakor recept

Vi fick till ett helt gäng med roliga och tokiga gubbar. Visst blev de söta?! Och med tanke på att de innehåller både Dumle och Noblesse är de också farligt goda!

Chokladbollar

Chokladbollar passar ju också bra att servera på ett kalas. Nu till Halloween kan du rulla dem i rött strössel för att de ska se blodiga ut.

Halloweenkladdkaka recept

Vill du baka något annat chokladigt och gott till Halloween tycker jag att du ska baka denna Halloweenkladdkaka med spindelnät. Så god och så läskig!

Happy Halloween!

Lämna en kommentar

Annons
Annons