Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Outdoorstories

Oktobernjutning

Oktobernjutning - kallbad i oktober

Vilken oktobernjutning denna helg alltså! Det är måndag morgon och jag sitter och myser i köket efter en intensiv och väldigt rolig helg. I lördags hade vi min pappa här och vi åt brunch ihop. Och igår döpte vi vår lilla bebisdotter samt hade lunch och fika för alla dopgäster hemma hos oss. Så ljuvligt att få samlas runt vår älskade dotter och jag är så tacksam för att det blev en så fin dag på alla sätt.

Idag är det den nionde oktober och hösten är här på riktigt. Jag känner mig lite ledsen eftersom det är dödsdagen för min mamma, som dog för exakt nio år sedan idag. Men samtidigt känner jag så mycket glädje och tacksamhet för livet och för den tid vi lever i just nu. Oktober är en ljuvlig månad på många sätt och det vill jag belysa i detta inlägg om oktobernjutning.

Oktobernjutning – Sådant jag njuter av i oktober

Den friska och sköna luften

Morgnarna är friska och riktigt kalla nu. Jag njuter av alla sköna promenader jag kan ta med barnvagnen. Idag ska jag dessutom spendera en hel del tid med att skotta grus. Kommer bli skönt kroppsarbete i den kyliga höstluften!

Vackra oktober
Vackra oktober
Vackra oktober

De vackra färgerna

De har börjat komma på en del träd nu. Jag pratar om de vackra färgerna. Oktober är en sprakande vacker månad med alla dessa höstfärger. Det ska jag njuta mycket av! Här kan du läsa om vad jag helst gör på en oktobermorgon.

I trädgården blommar de sista blommorna nu och jag ska plocka in både aster och solros idag. Vill ju njuta av allt det vackra inomhus också!

Oktober - kallbad

De härliga kallbaden

Nu börjar sjövattnet bli kallt på riktigt och man kan börja kalla det för kallbad igen. Det var länge sedan jag kallbadade nu och det pirrar i kroppen när jag tänker på det. Än har jag inte badat i oktober, men jag vill definitivt göra det innan månaden är slut. Här kan du läsa om kallbad i oktober och hur jag upplever det.

De mysiga stunderna inomhus

Nu när det är mörkt ute tidigt på kvällarna är det mysigt att tända upp med stearinljus inomhus och krypa upp med resten av familjen i soffan framför en bra film. Igår kväll gjorde vi det och kollade på ett avsnitt av Solsidan.

Det finns över huvudtaget mer tid till inomhusaktiviteter nu. Jag tycker att det är så mysigt när vi alla är inne och pysslar med olika saker, som att baka, spela spel, rita eller fixa i hemmet.

De sköna plaggen

Jag som älskar ulltröjor och sköna koftor får nu anledning att ta på mig dem. Så härligt!

Äppelscones recept

Den goda maten

Det finns massor av typiskt god höstmat att äta nu i oktober. Jag vill tipsa lite extra om mina äppelscones och min höstiga köttgryta. Båda är magiska att njuta av denna månad!

Ha rätt mindset i oktober (och alla andra månader)

Glöm inte att du påverkar väldigt mycket hur du själv upplever oktober. Se till att plocka fram och fokusera på de härliga sakerna med denna månad. Njut av dem och ta till vara på alla de fina stunder som denna månad erbjuder. Det ska jag göra!

Lämna en kommentar

Annons
Annons