Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Skapa din egna lycka

Skapa din egna lycka - Karin Axelsson

Jag brukar ofta tänka på hur enkelt det är att skapa sin egen lycka. Det kan låta banalt och klyschigt, men faktum kvarstår att vi är själva ansvariga för vår egen lycka och vi kan påverka den väldigt mycket. Här kommer ett inlägg med mina tankar om hur du kan skapa din egna lycka.

Så kan du skapa din egna lycka

I lördags morse, efter att jag hade sprungit en löprunda på 20 minuter, kände jag den där totala lyckan. För mig infinner den sig ofta i samband eller direkt efter ett träningspass. Och när jag springer kommer den extra starkt. Alla negativa tankar försvinner och jag ser bara ljust på livet. För mig höll den lyckokänslan i sig resten av dagen.

Det finns många andra saker som gör mig lycklig och det gäller för var och en att identifiera vad som gör en sådär extra lycklig. När du har gjort det ska sedan se till att göra så mycket som möjligt av just de sakerna.

Do more of what makes you happy!

Det må vara många hemskheter och utmaningar omkring oss. Jag tänker på krig, våld, sprängningar och lågkonjunktur. Dessa saker är svåra för oss att påverka och vi måste finna oss i att de existerar, men vi ska inte lägga fokus på dem. Lägg istället fokus på det som gör dig lycklig och du kommer oftare att känna lycka.


När jag reflekterar vidare kring det här med lycka inser jag att det är många av de saker som skänker lycka som är gratis och tillgängliga för vem som helst. Så är det för mig i alla fall. Nedan kommer en lista med de saker som gör mig lycklig och som också är gratis. Kanske känner du igen dig i några av dem?

Sådant som är gratis och som gör mig lycklig:

  • Löpning
  • Träning
  • Att vara ute i naturen
  • Kallbad
  • Kärlek och omsorg
  • Att vara med mina närmaste
  • En kopp te i solväggen
  • Trädgårdspyssel
  • Plocka blåbär

Allt detta ger mig lycka och gör mig lycklig och jag försöker därför göra dessa saker så ofta som möjligt.


Har du funderat ut vad som gör dig lycklig? Om inte, så gör det och gör mer av de sakerna. Se till att skapa din egna lycka!

Jag har tidigare skrivit fler inlägg om lycka:

Lämna en kommentar

Annons
Annons