Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Trädgårdsarbete som träning

Trädgårdsarbete som träning

Något av det viktigaste vi kan göra för vår hälsa är att hålla igång i vardagen. Jag skulle säga att vardagsmotionen är viktigare än att du tränar ett par pass på gymmet varje vecka. För när du ser till att röra på dig varje dag håller du igång kroppen och får träning på köpet. En variant av vardagsmotion är trädgårdsarbete. Jag som älskar att förena nytta med nöje älskar att denna form av vardagsmotion både är bra för kroppen och gör att det blir fint i trädgården. Här berättar jag mer om trädgårdsarbete som träning.

Trädgårdsarbete som träning

Det finns ju olika former av trädgårdsarbete. Hemma hos oss håller vi på att anlägga en större garageuppfart. Vi breddar den befintliga och har tagit bort en del av vår gräsmatta för att anlägga grus där istället. De senaste veckorna har vi grävt jord och kört bort mängder av skottkärror med denna jord. I förrgår levererades det en hög grus på tre ton till vår uppfart. Det gruset har vi nu grävt på plats till den nya delen av garageuppfarten.

Allt detta grävande och körande av skottkärror har gett ordentligt bra träning, mer än bara vardagsmotion, skulle jag säga. Och så härligt det är att känna att man orkar med det!

Att tänka på

Det är viktigt att använda rätt teknik vid grävningen. Böj på knäna om du ska gräva djupt, dvs böj inte ner ryggen maximalt, utan använd benstyrkan. Tänk också på att spänna till bålen så att du avlastar ryggen.

Ha inte bråttom, utan låt det få ta den tid det tar. De flesta trädgårdsprojekt brukar ju ta längre tid än man tror och då är det viktigt att det får göra det.

Belöna dig själv när du är klar! Belöningen kommer ofta i det färdigställda och fina i trädgården, men fira gärna på annat sätt. High fivea varandra eller skåla i något gott.

Mitt sällskap vid grävningen

Min mysiga underhållning medan jag har grävt har varit denna lilla tjej, som har kollat på.

Trädgårdsarbete som träning

Sedan jag tog den här bilden har maken jämnat ut gruset och vi har nu en större plats för alla våra fordon. Snart hämtar vi hem vår husvagn för att den ska kunna stå på den nya delen av garageuppfarten.

Jag har tidigare skrivit om att trädgårdsarbete leder till en bättre hälsa. Läs gärna det om du själv inte är övertygad!

Lämna en kommentar

Annons
Annons