Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Träna med bebis på gym

Jag har sedan höstterminen drog igång och vår bebis var drygt tre månader tränat regelbundet på gym. Några gånger har jag tränat styrka på egen hand, men mest har jag gått på gruppträningsklasser. Att träna med bebis på gym går väldigt bra, bara man anpassar träningen efter det som fungerar. I detta inlägg ger jag mina tips på detta.

Träna med bebis på gym

Det går visserligen bra att träna med bebis hemma eller utomhus. Men möjligheterna till annan typ av träning blir större om man också kan träna på gym. Själv njuter jag av att kunna ta mig till gymmet ett par gånger i veckan. Så pass mycket att jag går upp 04.40 med bebisen en gång i veckan för att kunna vara med på ett morgonpass.

Kolla med gymmet vad de har för policy

Det första du behöver göra är såklart att kolla med gymmet vad de har för policy kring att ha med bebis. På mitt gym får man ha med bebisen dagtid på vardagar. Självklart är det du som är ansvarig för bebisen. Skulle den bli skrikig och missnöjd får du gå ifrån träningen för att lugna din bebis.

Anpassa träningen efter din bebis humör

Du gör klokt i att ha med dig en mätt, utsövd och nybytt bebis till gymmet. Annars är risken att bebisen blir missnöjd under träningspasset större. Fungerar det inte att träna det du har tänkt får du anpassa sin träning. Var beredd på att ta pauser om det behövs och att du kan behöva gå hem tidigare än du hade tänkt.

Hitta en annan föräldraledig att träna med

Jag har inga problem med att gå till gymmet själv med min bebis. Men såklart skulle det vara kul att träna tillsammans med en annan föräldraledig som också har bebisen med sig. Om du vet med dig att chansen är större att du kommer iväg när du har sådant sällskap är det smart att försöka hitta eb sådan.

Anlita en PT

Är du osäker på hur du ska träna efter graviditet och förlossning? Då är mitt tips att anlita en personlig tränare. Jag har självt tänkt göra det nu i höst. Kommer då anlita en PT som är specialiserad på mammor och nyförlösta kroppar. Tänker att jag säkert kommer få med mig en del bra tips från det!

Ha kul!

Att ha med bebisen på gymträningen är både mysigt och kul. Se till att njuta av det! På bilden ser du mig och min bebis från ett CrossCage-pass förra veckan. Mot slutet av passet var hon lite missnöjd. Jag tog då upp henne och lät henne vara min vikt. Snacka om mysigt att göra höftlyft med henne på magen!

Fler inlägg i samma ämne:

Lämna en kommentar

Annons
Annons