Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Bra hemmaträning – mina tips

Hemmaträning under Coronpandemin

För ett tag sedan fick jag frågan om jag kan tipsa om bra hemmaträning som jag själv tränar. I och med att jag tränar de flesta passen i hemmet, och har gjort i många år, är jag proffs på detta. Jag tränar ofta det jag känner för i stunden och de flesta av passen sätter jag ihop spontant. Men ibland är jag mer strukturerad.

I detta inlägg vill jag tipsa om de träningspass jag återkommande tränar, antingen sådana som jag har hittat på YouTube eller sådana jag har satt ihop själv.

Hoppas att du hittar inspiration!

Bra hemmaträning – tips från YouTube

Jag börjar med att tipsa om de YouTube-pass jag kör regelbundet. Klicka på skärmdumpen så kommer du till träningspasset!

Detta tabatapass tar 24 minuter och ger en skön genomkörare för hela kroppen. Jag älskar den här typen av träning som går snabbt, är effektiv och har en bra variation av övningar.

Ett kettlebellspass jag gillar är detta på 30 minuter där varannan övning är swing med enhandsgrepp. Övriga övningar är också med kettlebell och man får sig en skön omgång av detta.

Den svensk som jag vill tipsa om är Sandra Friberg. Hon har många bra pass på Youtube, varav det jag tipsar om här körde jag imorse. Här får du ett kettlebellspass för hela kroppen. Det tar en halvtimme, sedan är du klar.

Om du vill testa på ett riktigt tufft pass ska du testa detta med Frank Medrano. Det är bara tio minuter långt, men är jobbigare än de flesta längre pass ändå.

Igår morse körde jag det här passet. Du behöver inga redskap och tempot är lågintensivt. Men eftersom det inte är någon paus alls under det 30 minuter långa passet blir man riktigt trött. Kan absolut rekommendera detta.

Hemmaträning under Coronpandemin

Mina egna hemmaträningspass

Jag älskar att sätta ihop mina egna pass och har satt ihop många under åren. En gammal goding är denna: 3 x 10 minuter. Den består av tre grupper av övningar, som man kör 10 minuter vardera. Ett bra styrkepass som blir klart på en halvtimme!

Om du vill få bra pulsträning kan jag rekommendera detta tabatapass med fokus på konditionsträning.

Här är ett annat inlägg som tipsar om två olika träningspass hemma.

Slutligen vill jag tipsa om mitt pass 20 till 1. Det fungerar alltid!

Lämna en kommentar

Annons
Annons