Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Lär dig av misstagen

Jag har misslyckats - Karin Axelsson

Många gånger har jag gjort det, misslyckats alltså. Jag har tagit fel beslut. Jag har trott att jag skulle klara saker som jag inte har klarat. Jag har agerat för sent.

Alla dessa saker som jag har gjort har format mig till den mamma, fru, vän och människa jag är idag. Jag vill inte vara utan dem, inte heller de som var felsteg. För det är av dem jag har lärt mig.

Här kommer ett inlägg med mina tankar om hur man kan lära sig av sina misstag.

Jag har misslyckats för jag är bara en människa

Att vi gör felsteg ibland är mänskligt. Det viktiga är att vi lär oss av det och tar det med oss framåt i livet.

Det mest ocharmiga jag vet är människor som tycker att de är bäst på allt och inte ser sina brister. Vem är helt utan brister och fel? Ingen!

Att lära sig av misstagen

När du har gjort ett misstag kan du göra tre saker för att bearbeta det och lära dig av det.

Lägg tid på reflektion

Se till att fundera kring misstaget de närmaste dagarna. Fundera på varför det blev som det blev och hur du kan undvika det till nästa gång.

Skriv ner misstaget

Ett bra sätt för att bearbeta saker är att skriva ner dem. Fyll dina tankar om misstaget på ett papper. Detta hjälper för att få ordning på ostrukturerade tankar. Ju tydligare du är i det du skriver desto bättre kan också lösningen bli.

Dela med dig av det

Något som är bra både för dig och andra är att du delar med dig av ditt misstag. Sårbara människor är fint och du kommer garanterat få ett högt förtroende hos dem du berättar detta för. Kanske kan du också hjälpa någon att undvika göra ett liknande misstag själv?!

Jag har misslyckats - Karin Axelsson
Karin Axelsson

Visst är det skönt att ingen av oss är perfekt? Vi gör alla misstag och det ingår i livet. Det som skiljer en människa från en annan är hur man behandlar och jobbar med sina misstag.

Lämna en kommentar

Annons
Annons