Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Låt oss göra november till glittrande och magisk

magisk november

Igår var det den första november och vi gick officiellt in i en av de mörkaste månaderna på året. Är väl egentligen bara december som är mörkare, men jag upplever att den månaden blir upplyst av all julbelysning så på såsätt känns november mörkast. Istället för att fastna i att denna månad är mörk ska vi göra vårt bästa för att göra den så ljus som möjligt istället. Därför vill jag nu skriva om hur vi kan göra november till glittrande och magisk.

En glittrande och magisk november

Jag brukar kalla det för vardagsglitter, de där sakerna vi kan göra i vår vardag för att förgylla den och göra den till så fin och rolig som möjligt. Det är olika per person vad vi anser vara vardagsglitter så det gäller att hitta till sitt egna vardagsglitter.

Att fokusera på det som förgyller ens vardag ger vardagsglädje och ett bättre humör. Det behöver inte vara stora saker. Det viktiga är att man gör dem och att man är där i stunden medan man upplever dem.

Här kommer exempel på det som är vardagsglitter för mig:

  • Dricka en kopp te i lugn och ro.
  • Gå ut i trädgården och sparka i höstlöven eller till och med kasta dem i luften.
  • Ta en extra varm och lång dusch.
  • Springa en runda eller gå i rask takt.
  • Baka något riktigt gott och bjuda familjen på.

Jag skulle kunna fortsätta en stund till och rabbla saker som är vardagsglitter för mig, men jag tror att du förstår konceptet. Hitta de saker du mår extra bra av och gör dem medvetet och med njutning.

magisk november

Igår den första november gjorde jag flera vardagsglitter-saker. En av dem var att gå ut i trädgården och kasta höstlöv i luften. Testa det! Vilken skön grej alltså. Och att få andas in den krispiga, kalla luften samtidigt var magiskt.

Om du känner dig deppig nu på hösten, läs mitt inlägg från igår. Kanske att de tipsen kan hjälpa dig. Annars är mitt råd att satsa på härliga, mysiga och fina aktiviteter nu i november. Gör denna månad till så magisk som den kan bli!

Lämna en kommentar

Annons
Annons