Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Pasta med tomatsås och burrata

Pasta i tomatsås med burrata - recept

Är du också en person som älskar krämig burrata? I sådant fall är vi två! Dock är det inte någon annan i familjen som är så förtjust i det. Jag lagade därför denna Pasta tomatsås burrata till lunch till mig själv förra veckan.

Med smaksättning av vitlök, chiliflakes, färsk basilika och Grana Padana blev denna pastarätt hur god som helst. Jag har här gjort receptet för fyra personer, med förhoppning om att de i din familj gillar detta. Hoppas att du testar att laga!

Pasta med tomatsås & burrata – recept

4 portioner

 • 4 portioner pasta (Valfri sort, jag valde Fussili)
 • 400 gram krossade tomater
 • 3-4 klyftor vitlök
 • 2 msk tomatpuré
 • 5-6 soltorkade tomater
 • chiliflakes
 • flingsalt
 • peppar
 • olivolja
 • valfria gröna blad, som till exempel bladspenat, ruccula och röd batavia
 • 1/2 kruka färsk basilika
 • 4 förpackningar Burrata
 • Grana Padana

Börja med att riva vitlöken i ett rivjärn. Stek den i olivolja på medelvärme i en stekpanna tills dess att den har mjuknat något. Häll över krossade tomater och tomatpuré. Smaka av med chiliflakes, salt och peppar. Låt puttra tomatsåsen puttra i åtminstone tio minuter.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av pastan och blanda den direkt i stekpannan med tomatsåsen.

Lägg upp salladsbladen i en djup tallrik. Lägg därefter på pastan i tomatsåsen med en Burrata, blad från färsk basilika, svartpeppar och riven Grana Padana. Avsluta med att ringla lite olivolja över Burratan.

Alltså, så gott!

Pasta i tomatsås med burrata - recept

Ett måste innan du hugger in på denna ljuvliga måltid är att sticka ett litet hål i Burratan så att krämigheten rinner ut. ta sedan en ordentlig tugga med allt på gaffeln. Här är det viktigt att alla goda smaker får blandas i munnen. Njut!

Pasta i tomatsås med burrata - recept
Pasta i tomatsås med burrata - recept

Jag har svårt att förstå att detta inte tilltalar min familj. Men jag är väldigt glad över att ha hittat till detta ljuvliga recept för egen del i alla fall!

>>> Klicka in till mina andra härliga och nyttiga recept här. <<<

Lämna en kommentar

Annons
Annons