Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Om att starta sin morgon starkt

Stark morgon - om att starta sin morgon starkt - Karin Axelsson

Vi är alla olika. Vissa behöver en lugn morgon för att starta igång dagen på ett bra sätt. Andra behöver en stark morgon med mycket energi för att komma igång med dagen. Jag tillhör definitivt de som gillar alternativ två. Jag behöver starta dagen starkt då det sätter rätt ton och fokus för min dag. Oftast gör jag det i form av ett svettigt träningspass.

Imorse var jag dock inte så sugen på att träna. För så är det ju. Vi har inte alltid motivationen på plats. Jag bestämde mig för att ge det träningspass jag hade tänkt ut en chans ändå. Och det visade sig vara helt rätt beslut. Här berättar jag mer om varför en stark morgon är bra för mig.

En stark morgon ger mig den bästa kicken inför dagen

Vi har alla möjlighet att påverka hur vår dag blir. När jag ger mig själv en stark morgon skapar jag mina förutsättningar till en dag med mycket energi, kreativitet och bra fokus. Senare på dagen, när jag blir lite tröttare, ser jag till att ha tid för lugnare stunder med reflektion och avslappning. Det här uppläget fungerar för mig medan någon annan behöver göra tvärtom, dvs börja dagen lugnt och sedan ha energi till ett svettigt träningspass senare på dagen.

Hur gör jag då de dagar jag inte är sugen på att starta dagen starkt. Jo, jag gör såhär:

 • Jag funderar först på varför jag inte är sugen. Har jag sovit dåligt? Har jag en infektion i kroppen? Behöver jag av någon sådan anledning hoppa över träningen? Om nej, går jag vidare till nästa punkt.
 • Hur kan jag starta igång träningspasset på ett lugnt sätt för att skapa ett sug? Jag funderar ut hur jag ska lägga upp uppvärmningen och vet då att oftast är det bara en uppvärmning som krävs för att träningssuget ska komma.
 • Jag funderar på hur jag kan anpassa passet efter dagens form.
 • Sedan kör jag bara!

99 gånger av 100 fungerar detta sätt för mig och så också imorse. Efter att jag hade mjukat upp kroppen körde jag igång med det cirkelträningspass jag hade tänkt ut. Min inställning var att köra varv nummer ett lite lugnare för att känna in kroppen och att jag inte behövde känna press att fortsätta sedan om jag inte orkade.

Varv ett kändes bra och jag fortsatte två varv till. En halvtimme senare var jag klar med träningen och kroppen var pigg och fylld med energi. Nu är jag superpepp på denna dag och har massor att ge! Så underbart!

Stark morgon - om att starta sin morgon starkt - Karin Axelsson
Nöjd och glad efter träningspasset.

Om du vill veta vad jag tränade får du passet här.

Cirkelträningspass 

Gör varje övning i 45 sekunder, vila 15 mellan övningarna. Kör 3 varv.

 • Knäböj med KB
 • Armhävningar 
 • Burpees
 • Enarmsrodd med kettlebell, höger
 • Enarmsrodd med kettlebell, vänster
 • Ryggresningar 
 • Kettlebellsswingar (Jag körde första varvet med tvåhandsgrepp och de två andra varven med enhandsgrepp, en hand per gång.)
 • Russian Twist med kettlebell

Lämna en kommentar

Annons
Annons