Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Pepparkaka med choklad

Kladdkaka med pepparkaka recept

I juletider frossar jag av pepparkaka. Det är ju så gott! Men ännu godare är kombinationen pepparkaka med choklad. Håller du med? Om du gör det ska du läsa detta inlägg med tips om godheter av choklad och pepparkaka att köpa och baka.

Pepparkaka med choklad – godaste kombinationen

Jag var lite tveksam första gången jag testade att äta kombinationen pepparkaka och choklad. Men direkt vid första tuggan kände jag hur gott det var. Jag tror att denna smakkombination kan vara en vattendelare då jag vet några som inte gillar det alls. Det känns ändå som att fler och fler börjar inse hur gott det är med dessa två smaker tillsammans. Så håll till godo här!

Tips på bakverk

Kladdkaka med pepparkaka recept

Min absoluta favorit att baka med denna smakkombination är min kladdkaka av choklad med pepparkaka. Du gör en helt vanlig kladdkaka och adderar både pepparkaksdeg och bitar av Marabous choklad med smak av pepparkaka. Åh, så god den är!

Rocky Road hemgjord choklad

Rocky Road går ju att variera i all oändlighet. Här har jag gjort en variant av Rocky Road med mörk choklad och pepparkaka. Hur god?!!

I helgen ska jag testa att göra pepparkakor med Dumle, smält choklad och Corn Flakes. Låter hur gott som helst, enligt mig!

Ett annat tips är att doppa pepparkakor i smält choklad och äta när chokladen har stelnat. Du kan också testa att göra dessa pepparkaksbollar och rulla dem i smält choklad. Ja, möjligheterna är många. Jag lovar att återkomma när jag har testat fler recept här hemma.

Tips på godis och kakor i butik

Pepparkaka och choklad - Ballerina
Pepparkaka och choklad - Dumle

Det finns en hel del gott av pepparkaka tillsammans med choklad att köpa i butiken, i alla fall nu i juletider. Här får du mina favoriter:

  • Ballerina Double Cookies med pepparkakssmak
  • Dumle Gingerbread/Pepparkaka – Jag har dessvärre inte hittat påsar med bara denna Dumle-smak på några år nu. I år säljs dock påsen Winter Edition där bland annat smaken pepparkaka ingår. Ett tips om du som jag gillar denna Dumle-variant!
  • Marabous chokladkaka med pepparkaka
  • Annas har också en chokladkaka med smak av pepparkaka

Lämna en kommentar

Annons
Annons