Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Positivt mindset

Positivt mindset - Karin Axelsson

I helgen var storbarnen med i en pingisturnering. Det var första gången för dem båda att vara med på något sådant. Båda kämpade på så bra och fick med sig en del lärdomar. För oss föräldrar var det så kul det var att se dem spela. I samband med turneringen pratade vi om vikten av att ha ett positivt mindset när man spelar. Här berättar jag mer om det och om hur vi alla kan applicera det tänket i vår vardag.

Positivt mindset – Lägg fokus på det positiva

I pingis, precis som i många andra sporter, spelar ju den mentala delen stor roll. Det gäller att inte visa sin motståndare om man är nedslagen eller oroad för hur man ska klara av matchen. Om man istället lägger fokus på det positiva och på de bollar man vinner ger man sig själv bättre förutsättningar att vinna matchen.

Tänk såhär när du spelar pingis:

✌️ Se ut som en vinnare när du vinner en boll. Gör gärna ett segertänken, visa att du är glad och ha självförtroende i dig när du går in för att vinna även nästa boll.

✌️ Se fortfarande ut som en vinnare när du förlorar en boll. Även här ska du alltså se ut som en vinnare. Låt motståndaren tro att du inte alls är oroad bara för att du förlorade en boll. Låtsas som att du har kontroll på läget och gå in för att vinna nästa boll.

Precis detta tänk ska vi alla applicera på allt i livet.

Tänk såhär i livet:

🤩 Vi ska förstärka alla positiva känslor genom att vara stolta, fira, berömma och känna oss lyckliga. Var noga med att uppmärksamma det som går bra för dig. Ta till vara på det, var stolt över det och förstärk de känslorna så mycket du kan.

Om vi misslyckas kan vi försöka lära oss av det. Men vi ska inte förstärka de känslorna genom att gräma oss eller älta det. Fortsätt att lägg fokus på det positiva och på det som är bra istället.

Om vi lägger fokus på det som är BRA kommer vi må mycket bättre och vi kommer gå som vinnare genom livet.

Så applicera pingistänket i allt!

Kolla in dessa inlägg som också handlar om att tänka positivt och ha ett sådant fokus:

Lämna en kommentar

Annons
Annons