Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Årets viktigaste löfte

Karin Axelsson och bebis

Det finns löften och så finns det löften. I detta inlägg berättar jag om det som är årets viktigaste löfte. Det handlar om att göra saker som själen mår bra av.

Årets viktigaste löfte för mig

Jag skrev ju nyligen om mitt hälsofokus för i år. Om att jag ska träna och äta bra, sova tillräckligt, reflektera och göra en rad andra nyttiga saker.

Men vad vore livet utan den där guldkanten och det som inte är så nyttigt? Här kommer därför mitt viktigaste löfte för detta år.

Dessa saker ska jag göra mycket av:

  • Äta världens godaste kladdkaka med vispgrädde och hackad Daim. Du har väl inte missat att jag tipsade om receptet om den på min blogg häromdagen?
  • Sova middag med bebis.
  • Skratta tills det gör ont i magen.
  • Sitta uppe sent och kolla film eller serier med familjen.
  • Äta lakritsglass i mängder. Vågade inte äta lakrits som gravid och har nu cravings efter det.
Världens godaste kladdkaka
Här är den: Världens godaste kladdkaka
Min version av Glassvillan glass
Min version av Glassvillans glass Havsstruten med både lakritsglass och kola havssalt-glass. Så god!
Mamma och dotter
Hurra för familjemys!

Jag tror starkt på 80/20-tänket. Om vi är nyttiga, strikta och följer en plan 80% av tiden finns det utrymme för att njuta av det själen behöver resten av tiden. Tänk vad tråkigt livet skulle vara utan kladdkaka och uppesittarkvällar!

Men att bara äta kladdkaka och slarva med sömnen skulle jag inte heller vilja. Jag tror att njutningen blir som störst när man inte får det hela tiden och när man får längta lite efter den.

Om du inte redan har gjort det, gör som jag och punkta ner det du vill njuta extra mycket av under detta år. Se till att njuta av det under hela året!

Lämna en kommentar

Annons
Annons