Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Healthstories

Mitt hälsofokus 2024

Hälsofokus 2024 - Karin Axelsson

Jag ha inte gett några nyårslöften för detta år, men jag har ett tydligt hälsofokus för året. Det skiljer sig egentligen inte så mycket från det fokus jag har haft de senaste åren. Har gjort några små justeringar bara. Men eftersom det är ett framgångsrikt fokus fortsätter jag med det. Här berättar jag om mitt hälsofokus för 2024.

Hälsofokus 2024

🏋️‍♀️ Styrketräning med inslag av pulsövningar – Att träna cirkelträning med både styrkeövningar och inslag av konditionsövningar är den roligaste träningsformen, tycker jag. Den gör jag både på pass på gymmet och hemma.

🏃‍♀️ Löpning – Är så glad att jag kan ge mig ut och springa någon eller ett par gånger i veckan. Det ger mig så mycket!

🤸‍♀️ Rörelsestyrka – Jag väver in rörlighetsträning i mina styrkepass och ibland kär jag renodlade rörlighetsträningspass. Så viktigt och värdefullt!

🌲 Minst 15 000 steg per dag – Jag fortsätter med mitt mål att snitta 15 000 steg om dagen under en vecka. Helst vill jag gå mina promenader i skogen. Då mår själen som bäst!

🧊 Kallbad – För att maxa mitt mående behöver jag kallbada. Jag ska passa på nu under vintern så mycket som möjligt för det är verkligen en boost för hälsan.

🥗🍫 80/20-tänket när det kommer till kosten – Jag har ingen ambition att offra det goda i livet för att bli så smal som möjligt. Men för hälsans skull kan jag inte heller bara äta dålig mat och godis. Så jag kör med 80/20-tänket, dvs minst 80% av det jag äter ska vara bra, näringsrik och varierad kost.

🍗 Ordentligt med protein till varje måltid – Proteinet är viktigt för att bygga muskler. Ibland kan jag slarva med att få i mig tillräckligt av protein. Därav detta fokus.

⛅️ Mycket tid utomhus – Älskar frisk luft och att vara utomhus. Jag mår bra av det och behöver så mycket dagsljus som möjligt.

😴 Minst sju timmars sömn per natt – Sömnen är bland det viktigaste för att vi ska må bra. Visst kan man tumma på sömnen någon natt, men i det stora hela ska jag alltid prioritera nattsömnen.

📝 Reflektion och journaling – Jag reflekterar mycket under mina promenader och även när jag sitter och ammar. Det ska jag fortsätta med. Journaling gör jag i form av att skriva ner sådant jag är tacksam för.

Hälsofokus 2024 - Karin Axelsson

Älskar att vi har ett helt nytt år framför oss. Se till att fylla det med bra saker och sätt fokus på din hälsa. Själv vill jag maxa varje dag fullt ut och då behöver jag må bra för att orka det!

Lämna en kommentar

Annons
Annons