Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kitchenstories

Pannkaka med äpple

Pannkaka med äpple

Igår kväll åt vi pannkaka här hemma till middag. Tänk, trots att jag är vuxen, tröttnar jag aldrig på att äta pannkakor. Tycker att det är så gott! Här vill jag tipsa om en pannkaka med äpple och vaniljkvarg. Den blir riktigt matig och god. Och eftersom äpplena steks i kanel och smör påminner smaken av denna måltid om äppelpaj. Inte helt fel va?!

Pannkaka med äpple och vaniljkvarg – mitt goda recept

4 portioner

  • 3,75 dl vetemjöl
  • 9 dl mjölk
  • 5 ägg
  • 25 gram smör + smör att steka pannkakorna i

Tillbehör

  • 4 äpplen
  • smör
  • kanel
  • en liten burk vaniljkvarg

Häll ner vetemjöl i en bunke. Mät upp hälften av mjölken och häll ner. Vispa tills du har en jämn smet. Rör ner resten av mjölken. Knäck äggen och rör ner i smeten. Smält smöret i den stekpanna som du ska grädda pannkakorna i. Häll ner det smälta smöret i pannkakssmeten och rör om.

Grädda pannkakorna på hög medelvärme med en klick smör för varje pannkaka.

Medan du gräddar pannkakorna förbereder du tillbehören, det vill säga kanelstekta äpplen och vaniljkvarg. Skölj och kärna ur äpplena samt skär dem i små bitar. Hetta upp en stekpanna med smör. Häll ner äppelbitarna och strö kanel över. Låt äpplena steka tills de blir mjuka. Smaka av med mer kanel.

När pannkakorna är färdiggräddade serverar du dem med de kanelstekta äpplena och en klick vaniljkvarg.

Pannkaka med äpple

En matig och mättande måltid som smakar äppelpaj. Inte helt fel va?!!

Recept på pannkaka med äpple och vaniljkvarg

Det är torsdag idag så varför inte testa att laga detta ikväll?!!

Pannkaka med äpple

Som sagt, jag älskar pannkakor och har tipsat om många varianter under åren. Variera detta recept med att göra bananpannkakor istället för vanliga eller servera vispad grädde till de kanelstekta äpplena istället för vaniljkvarg. Möjligheterna är många!

Kolla in fler goda recept med pannkaka och äpple:

Lämna en kommentar

Annons
Annons