Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Veckans Bästa från den ishala veckan ♥

Regnigt väder till minusgrader har gjort att snön fryst till is och gatorna hos oss är nu ishala. De är så pass hala att jag nästan inte kom upp för den uppförsbacke vi har på promenadvägen från stationen igår. Det var så halt att jag inte fick något grepp med skorna alls. Ett tag trodde jag att jag skulle kana hela backen ner med vagnen. Men jag lyckades ta mig upp till slut.

Här kommer nu veckans bästa från den ishala veckan.

Veckans Bästa från vecka 4 2024, den ishala veckan

Veckans vackraste

Vi fick njuta av en vacker solnedgång utanför vårt fönster en eftermiddag denna vecka.

Veckans träning

Jag har tränat mycket styrka denna vecka. Sonen har börjat träna på gym och tills han är 13 år behöver jag vara med honom i gymmet. Inte mig emot då det innebär mer styrketräning för min del. Min enda utmaning denna vecka är att få in löpning eftersom jag är tvungen att ha åtminstone en vilodag. Jag skrev ju i början på veckan om löpning som medicin för själen. Den är så välgörande för mig så egentligen vill jag springa ett pass imorgon, men jag bör låta bli.

Måndag: Styrketräning hemma, fokus ben och rumpa med skivstång.

Tisdag: CrossCage på Nordic Wellness

Onsdag: Konditionsträning i tabataform hemma

Torsdag: Styrketräning på gymmet med sonen, fokus ben, rygg och axlar.

Fredag: CrossCage på Nordic Wellness

Lördag: Vila

Söndag: Styrketräning på gymmet med sonen, fokus bröst, armar och bål.

Veckans mysigaste

Är så mysigt och kul att träna i gymmet med sonen. Igår var jag där med alla barnen. Bebisar får nämligen inte vistas i gymmet efter klockan 14. Eftersom sonen slutar skolan först vid 14 eller 15 på dagarna fick vi ta med oss dottern som barnvakt när vi skulle träna där igår. Så snäll hon var som tog hand om sin lillasyster medan jag tränade med sonen. Och ett bra pass fick vi till också!


Veckans mest boostande

Jag är fortfarande boostad från i söndags när jag och maken samt bebis hade en dag på stan själva. Vi promenerade Djurgårdsrundan och åt på Koh Phangan. Mysigt!

Vegetarisk Bowl med sötpotatis, kikärtor och basilika

Veckans godaste

Den här veckan har jag lagat två middagar som är mina absoluta favoriter. Dels lagade jag min vegetariska Bowl, som innehåller bland annat matvete, ugnsrostade sötpotatisar och kikärtor, tahinidressing, grönkål, fetaost och nötter. Den är så god!

Klassiska köttbullar med potatismos och brunsås - recept

Och dels lagade jag köttbullar med potatis och brunsås. En härlig klassiker, som alla i familjen gillar.

Hitta glädje i vardagen - Karin Axelsson

Veckans mest inspirerande

Det här med att hitta glädje i vardagen är så viktigt för mig för att må bra. Hoppas att det inlägget kan inspirera dig till detsamma.

Världens godaste kladdkaka

Veckans mest lästa inlägg

Flest av er har läst inlägget om världens godaste kladdkaka. Hoppas att några av er testar att baka den för den är verkligen världens godaste. Vi har en bit kvar av den kylen så i helgen ska jag njuta!

Veckans bästa Instagram-inlägg

Jag skrev detta om min löpning:

LÖPNING SOM MEDICIN 🏃‍♀️💊🤩

Med en bebis nära sig dygnet runt är inte löpningen någon självklarhet. Vi har ingen löpvagn och jag ammar fortfarande så pass mycket att det är svårt att vara borta från henne några längre stunder.👶

Men sedan i höstas har jag ändå fått till regelbunden löpning och så bra jag mår av det!🤩

Jag sticker ut på en runda på lördagsmorgonen innan bebis vaknar eller när hon precis har ätit. Löpningen är kravlös och det blir oftast samma runda på 22-23 minuter.🏃‍♀️

🤷🏼‍♀️Vet inte hur snabbt jag springer.
🤷🏼‍♀️Vet inte heller hur långt.

Men det vill jag inte veta heller. Löpningen är mer en mental avkoppling för mig än att den är ett prestationspass.🙏

Bilderna visar mig precis efter en löprunda under hösten och vintern. Typ samma kläder varje gång, bara olika många lager beroende på vädret.🍂🌨️❄️🌤️

Är löpningen en prestation eller meditation för dig❓

Följ mig på Instagram: @karinaxelsson.se

Årets viktigaste löfte

Vad jag ser fram emot i helgen

Jag ska definitivt njuta av en del av de saker jag skriver om här.

Njut du med av din helg, fina läsare!

Lämna en kommentar

Annons
Annons