Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Lifestories

Veckans Bästa från hemmaträningsveckan ♥

Det är fredag igen (Hur fort går inte veckorna?!) och jag sitter här och summerar veckan. Vår bebis fick feber natten till i tisdags och har sedan dess varit sjuk. Vi har behövt hålla oss hemma mer än vi brukar och jag har fått träna mina pass i hemmet. Visst älskar jag att komma till gymmet, men det fungerar ändå bra att träna hemma så jag klagar inte. Här kommer det bästa från hemmaträningsveckan.

Veckans Bästa från vecka 5 2024, hemmaträningsveckan

Veckans vackraste

Det har varit mulet större delen av veckan, men imorse möttes vi av en rosa morgonhimmel och en sol som strålade när den steg upp. Fint!

Veckans träning

Måndag: Jag besökte Lofsansgruppens studio och fick en PT-timme av Lovisa “Lofsan”. Blev inte så mycket träning egentligen, utan mer prat och kläm på mage. Men det var väldigt värdefullt!

Hemmaträning redskap - Karin Axelsson

Tisdag: Crosscage-liknande pass hemma.

Onsdag: Ett Cardiopass med olika övningar konstant utan vila i 30 minuter.

Torsdag: Träning med sonen. Vi körde ett styrkepass med fokus ben, rumpa, rygg och axlar. Avslutade det med att stå i jägarvila i över tre minuter.

Fredag: Cirkelträning med både fokus på styrka och puls.

Lördag: Löpning

Söndag: Vila

Som sagt, mycket träning hemma och jag är glad över att vi har så pass många träningsredskap här. Skrev ett inlägg och tipsade om bra träningsredskap att ha hemma.

Veckans mysigaste

Det är mysigt att se på film och serier ihop med familjen. Fredag- och lördagkvällar gör vi alltid det, vilket är en mysig rutin. Igår kväll kollade jag och barnen på ett avsnitt av senaste säsongen Bäst i Test. Mysigt avslut på dagen!

Veckans mest boostande

Att få hjälp av Lofsan i måndags var verkligen en boost för mig. Jag har inte brytt mig om att kolla om min mage har dragit ihop sig helg efter graviditeten. Hon som är proffs på sådant kunde konstatera att det har den inte helt. Hon gav mig flera bra tips på övningar att göra och på hur jag ska tänka när jag tränar.

Grötplättar recept

Veckans godaste

Det här receptet på grötplättar är verkligen så gott. Du måste testa om du inte redan har. Och med vaniljkvarg, banan och kakaogranola till är du i himmelriket!

Gravidfotografering - Karin Axelsson

Veckans mest inspirerande

Som du säkert har förstått älskar jag att reflektera och sammanfatta. Nu har jag sammanfattat förra året i en Årskrönika 2023. Blev inte så långt denna gång, men det har sin förklaring.

Veckans mest lästa inlägg

Det inlägg jag skrev om symptom på att vara övertränad har lästs av flest av er. Hoppas at ingen av er känner igen er i det. Men om du gör, se till att ta symptomen på allvar!

Veckans bästa Instagram-inlägg

Inlägget jag skrev om förra veckans träning:

DET KAN BLI FÖR MYCKET AV DET SOM ÄR BRA OCH ROLIGT!😱

Att träna är så kul och jag är inne i en period just nu när jag har så mycket rolig träning att välja på. 😃 Dagarna under en vecka räcker inte till!

Jag älskar att:
💪 kämpa hårt
💓 få hög puls
😅 bli svettig

Träning är helt klart beroendeframkallande! På ett bra sätt!

Såhär har jag tränat denna vecka:

🦵🍑 Måndag: Invigde vår nyinköpta crosstrainer samt tränade med sonens skivstång. Fokus ben och rumpa.

💪😅 Tisdag: Crosscage på @nordicwellnessbro , ett pass med både styrka och puls.

😅 Onsdag: Tabataintervaller med konditionsövningar hemma.

🏋️‍♀️ Torsdag: På gymmet med alla barnen. Jag tränade med sonen medan dottern passade bebis.❤️🙏 Vi fokuserade på styrka för ben, rygg och axlar.

👏 Fredag: Crosscage igen med en härlig mix av Burpees, Wall Climb, Box Jump, marklyft, KB-svingar mm.

😴 Lördag: Vilodag. Ville så gärna ut och springa, men hade tränat 12 dagar i rad här och behövde vila.

💪 Söndag: På gymmet med sonen (och bebisen), styrka för bröst, armar och bål.

Är träning beroendeframkallande för dig med❓

Följ mig på Instagram: @karinaxelsson.se

Vad jag ser fram emot i helgen

Helgen som kommer har fokus på barnens aktiviteter. Jag ska med dottern och hennes kompisar till nya JumpYard och det blir en del skjutsande av barn till olika idrotter. Utöver det ska jag njuta av lugnet här hemma och ta det lugnt.

Njut av din helg, fina du!

Lämna en kommentar

Annons
Annons