Karin Axelsson
Hälsa & Fitness

Min träning

feb 13

Jag – en träningsgalen och hälsointresserad tjej

Jag har inte alltid varit träningsgalen, men väldigt länge har jag det. Mitt stora intresse för träning började någon gång i 11 eller 12-års åldern när jag insåg hur kul det var att spela bandy och pingis på rasterna i skolan. När jag gick på högstadiet började jag gilla skolgympan riktigt mycket och jag sprang i skogen flera gånger i veckan. Min pappa har alltid sprungit orientering och vanlig löpning, så jag gissar att det var därför mitt intresse för löpning väcktes.

träning på rutin (1)
När jag var runt 15 år skaffade jag kort på Age’s gym och blev helt frälst i gruppträning. Jag bokade in så många pass i veckan som min tonårskropp orkade med. Det jag tränade mest var aerobics, step och diverse styrkeklasser. Jag körde också styrketräning på gymmet. Under några år bodde jag mer eller mindre på gymmet. Under samma period började jag intressera mig för kost, vad som är hälsosam mat och nyttigt för kroppen. Jag läste Fitness Magazine och lät mig inspireras av olika profiler inom träning och fitness. Det var under dessa år på gymnasiet som jag mer och mer blev det träningsgalna och hälsointresserade jag som jag är idag.


Jag tog dock en liten paus i mitt hälsosamma leverne under några år när jag bodde i Göteborg. Av någon anledning så lockade inte gymmet mig under de nästan tre år när jag bodde där. Det var snarare Göteborgs uteliv som lockade och fokus låg mest på att ha kul med bästa kompisen och på olika festligheter.

träning favoritövning (6)
När jag sedan hade flyttat tillbaka till Stockholm vid 23 års ålder insåg jag att jag under de senaste åren faktiskt hade gått upp en del i vikt. Jag vet inte exakt hur mycket jag hade gått upp i vikt under mina år i Göteborg för jag hade inte vägt mig på många år, men det handlade om minst 10 kilo. Tillsammans med min syster började jag följa Viktväktarnas modell och åt enligt pointsystemet. Samtidigt började jag träna på World Class Jakobsberg och jag föll genast tillbaka till mitt galna tränings-jag och körde på med 5-6 pass i veckan. Och jag mådde så bra! Detta syntes även på vågen och efter ungefär ett halvår hade jag gått ner över 10 kilo!

Detta är över tio år sedan nu och sedan dess har jag behållit min aktiva och sportiga livsstil. Jag äter inte längre enligt Viktväktarna, men jag ser till att äta hälsosam, näringsrik och bra mat. Mitt kaloriintag ligger mycket högre nu än det gjorde under min viktminskningsperiod och jag väger också mycket mer idag. För mig är det viktigt att se till att äta bra mat tillräckligt ofta för att jag ska ha energi under hela dagen. Därför blir det fem till sex måltider per dag för mig.

yoga (3)
Min träning består idag främst av styrketräning, löpning och yoga. Jag gillar samtliga träningsformer lika mycket och fler därtill och tycker om att variera min träning så mycket som möjligt för att inte tröttna och för att få en allsidig träning. Som föräldraledig blir det mest träning på hemmaplan, men när jag jobbar ser jag till att träna på gymmet så ofta som möjligt. Jag har blivit väldigt bra på att hitta sätt att träna på, oavsett var och när. Med lite vilja och fantasi går det att få till ett träningspass vart man än är och när som helst!

I februari 2008 gick jag World Class Educations utbildning och blev licensierad gruppträningsinstruktör. Jag är så glad över att jag gjorde det! När jag bestämde mig för att gå denna utbildning var det för att jag ville ta min träning en nivå till. Jag tyckte att instruktörsyrket verkade vara så roligt och tänkte att jag lika gärna som att gå på alla dessa gruppträningsklasser, som jag gjorde på den tiden, kunde vara den som instruerade dem istället. Efter utbildningen började jag jobba som vikarie på World Class Slussen och efter några månader fick jag fasta klasser på World Class Solna och senare på World Class Sundbyberg. 

Mina förväntningar på instruktörsyrket uppfylldes många gånger om och jag tycker fortfarande att det är lika roligt! Det ger en sådan obeskrivlig energi och glädje att instruera klasser. Jag kan vara jätte trött, seg eller ledsen innan en klass, men oavsett hur jag känner mig innan klassen blir jag alltid lika glad och upprymd under och efter klassen. Det är så härligt att få sprida träningsglädje och se människor bli starkare, piggare och gladare av träningen!

Jag kommer alltid träna och vara aktiv och jag kommer alltid hålla en sund och balanserad inställning till kosten. För det är det här som är min livsstil! Min förhoppning är att jag med denna blogg kan inspirera fler till att hitta träningsglädje och balans i livet!

4 kommentarer

 1. Spännande med inslaget av Emma Green hon är ju friidrottare också som jag.
  En aktuell fråga borde vara, borde vara nu vid senaste leveransen av tidningen
  Aktiv träning så fick jag även reklam on tillskott av testosteron att man kan
  Premierar på detta, hur ställer ni er till detta.
  Är det ok ? .. Kvinnor få ju också östrogen ? Är könshormoner ok ?
  Jag vet att när vi män blir äldre så minskar testosteron halten .
  Då borde det vara ok .. Inom idrotten är det tvivelaktigt !
  Mvh
  Ronny Krönvall

 2. Mycket inspirerande att läsa om dig. Själv håller jag på med viktnedgång och äter efter Ulrika Davidssons kickstart. Är inne på v 5. Har gått ner ca 5 kilo. Har en del kvar innan jag når mitt mål. I hennes program äter man enligt 5:2 metoden de första 2 veckorna och sen 16:8. Jag känner att min kropp mår jättebra av periodisk fasta och det kommer jag att fortsätta med. Använder du något av detta någon gång? Vad tycker du om det?
  / Carolina

   1. The Nexus brand have never been designed as an iPhone killer that task has always been left to the likes of HTC and Samsung.I personally cannot see the point in discussing the merits of a phone that has not even been revealed officially regardless of what Prototypes are being revealed.Time for this discussion will be then, if on the other hand we wish to discuss the rumours, in that case the Nexus GL with 16 core CPU will leave the iPhone 5 for dead. See we can all speculate. .

Lämna en kommentar