Karin Axelsson
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Workoutstories

Spring och bad hela veckan

Löpning hela veckan

Det är måndag morgon efter midsommarhelgen. Jag hoppas att ni har haft en magisk sådan! Min midsommarhelg har varit skön, avkopplande, somrig och härlig, men också till viss del frustrerande och lite tung. Det här med att bygga grunden till vårt växthus tar tid och är mödosamt. Men vi fortsätter med envishet och en vacker dag kommer det vara klart!

Här och nu kommer jag dock inte skriva om vårt blivande växthus utan istället om att jag planerar löpning och bad för hela veckan. En stående favorit för mig när det är sommar är ju att kombinera just löpning med bad. Och för att maxa känslan av att det är sommar och att jag snart har semester så vill jag springa och bada varje morgon denna vecka.

swimrun-2
Karin Axelsson Fitness & Hälsa

Detta inlägg består av bilder från tidigare somrar när jag har ägnat mig åt just swimrun, som jag kallar det. Vad det handlar om är att springa sig svettig till en badplats, klippa eller brygga och hoppa i vattnet och sedan springa hem.

För att kunna göra detta krävs det lite planering. Jag brukar ha baddräkten på under shorts och linne. Då är det smidigt att dra av sig skor och kläder för att hopp i vattnet med baddräkten på. Efter doppet självtorkar jag snabbt i luften innan jag drar på mig kläderna igen och springer tillbaka.

Karin framför havet i Lysekil

När vi var i Lysekil för två år sedan sprang jag varje morgon och hoppade därefter i det salta havet. I samband med det körde jag också sju dagars-utmaningen. Den var riktigt rolig och något jag kanske gör om senare denna sommar.

Midsommarafton 2019 - löpning till Lejondalssjön

Det var när jag satt här på klippan i fredags, efter att jag hade sprungit mitt midsommaraftons-spring, som jag kom på idén att springa och bada varje dag den här veckan. Så frågan är nu; hur gick det imorse med dag 1 av denna veckoplan?

Jo, jag sprang bort till sjön och till samma klippor som jag var vid på midsommaraftons morgon. Jag hade baddräkten på mig under löparkläderna, men jag valde att avstå doppet i sjön. Där och då räckte det för mig att få vara vid vattnet och den kyliga morgonen gjorde att jag inte var så sugen på att bada. Jag väljer därför att omformulera min veckoplan till spring och häng vid vatten istället. Det viktiga för mig för att frambringa den ljuvliga, somriga känslan är att få vara vid vatten, inte nödvändigtvis i vatten. Och det ska jag se till att vara!

Kanske hoppar jag i vattnet redan imorgon bitti när jag springer igen?! Oavsett kommer jag få njuta av ännu en magisk morgon. Det är jag tacksam för!

Lämna en kommentar

Annons
Annons